Kulttuuri

Yliopistoyhteisön piiristä löytyy paljon kulttuuritoimintaa, jota järjestävät ylioppilaskunnan ja yliopiston lisäksi lukuisat itsenäiset harraste- ja opiskelijaryhmät. JYYssä monipuolista kulttuuritoimintaa ylläpitää kulttuurisihteerin lisäksi aktiivinen kultuurivaliokunta.

Kulttuurisihteeri vastaa Ilokiven yläkerran tilavarauksista sekä monitoimitilan tilavarauksista tapahtumailtojen ulkopuolella. Ilokiven monitoimitilaa, yläkertaa ja terassia voi tiedustella tapahtumakäyttöön keskiviikko-, perjantai- ja lauantai-illoiksi Ilokiven ravintoloitsijoilta. Kulttuurisihteeri lainaa puheäänentoistoon soveltuvaa pientä PA-laitteistoa ja pinssikonetta. Kulttuurisihteeriltä voi myös kysyä neuvoja tapahtumajärjestämiseen.

Liitymällä Kulttuuri-listalle saat vaivattomasti tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja kaupungin kulttuuritoiminnasta. Lisätietoja löytyy myös kulttuurivaliokunnan linkkilistasta. Myös Jyväskylän ylioppilaslehti Jylkkäri seuraa aktiivisesti opiskelijoita lähellä olevaa kulttuuritoimintaa.

Kulttuuritoimintaa JYYssä

Ylioppilastalo Ilokivi

Yksi kampuksen kulttuuritoiminnan keskuksia on ylioppilastalo Ilokivi, jossa järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia. Lukukausien aikana Ilokivessä toimii kulttuurivaliokunnan pyörittämä elokuvateatteri Kampus Kino, jossa näytetään laatuelokuvia kerran viikossa.

Myös Jyväskylän ylioppilasteatteri JYT toimii Ilokiven tiloissa ja sillä on näytäntöjen lisäksi kurssi- ja muuta teatteriaiheista toimintaa. Lisäksi Jyväskylän opiskelijakamerat -seuran pimiö sijaitsee ylioppilastalolla.

Kampus kino

Kampus Kino tarjoaa opiskelijoille lukukausien aikana tiistaisin klo 19 elokuvaelämyksiä Ilokiven monitoimitilassa. Ohjelmisto koostuu opiskelijoita kiinnostavista tuoreista elokuvauutuuksista, joita Jyväskylässä ei muuten ole mahdollista nähdä. Liput maksavat opiskelijoilta viisi ja muilta kuusi euroa. Saatavana myös sarjakortti, joka sisältää kuusi vapaavalintaista elokuvaa ja on voimassa kuusi kuukautta ostamispäivästä. Sarjakortti maksaa opiskelijoille 25 euroa, muille 30 euroa, ja sitä voi ostaa Kampus Kinon lipunmyynnistä.

Jyrock

Suomen vanhin indiemusiikki-festivaali Jyrock on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan vuodesta 1985 järjestämä sisäfestivaali. Jyrock keskittyy kotimaiseen ja ulkomaiseen indie-musiikkiin, ja se tunnetaan ennakkoluulottomasta asenteestaan valtavirran ulkopuolista sekä uutta musiikkia kohtaan. Tapahtuma järjestetään vuosittain keväällä ylioppilastalo Ilokivessä.

Kampuksen ja kaupungin kulttuuritarjonta

Jyväskylän yliopistolla on oma museo, johon kuuluvat kulttuurihistoriallinen osasto, Keski-Suomen luontomuseo ja Galleria Pinacotheca. Alvar Aalto museoon on vapaa pääsy perjantaisin loka-toukokuussa. Keski-Suomen museoon ja Jyväskylän taidemuseoon pääsee perjantaisin ilmaiseksi sisään. Opiskelijakortilla saa -10 %:n alennuksen Finnkinon elokuvista. Jyväskylän kaupunginteatterin näytöksiin pääsee opiskelijakortilla 5 € (puhenäytelmät) / 10 € (musikaalit) tuntia ennen esitystä, mikäli lippuja on jäljellä. Lisäksi Jyväskylä Sinfonialta voi ostaa konserttilippuja opiskelijahintaan.