Opiskelija, näin autat koronan hillitsemisessä

Jyväskylä siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen 31.1.2021. Opiskelijoiden keskuudessa ilmenneet tartunnat ja altistumiset ovat osaltaan ruuhkauttaneet tartunnanjäljitystä. Yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat reagoineet tilanteeseen asettamalla omia rajoituksiaan.

Opiskelijoina me voimme olla auttamassa pandemian hillitsemisessä ja tartuntaketjujen katkaisemisessa.

  • Vastaa puhelimeen, myös tuntemattomaan numeroon: viranomaiset ottavat yhteyttä soittamalla, jos olet saanut tartunnan.
  • Helpota viranomaisen työtä ja ilmoita mahdollisesta altistumisketjusta. Kerro tarkasti missä olet liikkunut ja millaisia kontakteja sinulla on ollut. Kaikki keskustelut viranomaisten kanssa ovat luottamuksellisia, eikä kenenkään henkilökohtaisia tietoja jaeta eteenpäin. Kannetaan yhdessä vastuu taudin leviämisen pysäyttämisestä.
  • Vältä yksityistapahtumia ja tapaamisia – tartuntaketjuja jäljitetään yhä, eikä kaikkia altistuneita ole vielä tavoitettu. Vaikka olet oireeton, voit silti olla altistunut.
  • Pysy karanteenissa, jos olet saanut tartunnan tai olet altistunut: pyydä kavereilta apua ja hyödynnä kotiinkuljetuspalveluita. Jos kumppanisi tai kämppäkaverisi on saanut tartunnan, myös sinä olet karanteenissa.
  • Käy koronatestissä matalalla kynnyksellä, eli mikäli havaitset lieviäkään oireita tai epäilet altistuneesi. Voit varata testin soittamalla numeroon +358(0)44 266 0133 tai tekemällä oirekyselyn OmaOlo-palvelussa.
  • Auta. Autetaan ja tuetaan toisiamme, jotta karanteenissa olevat pärjäävät kotonaan ja pystyvät välttämään ulkona liikkumista. Kiitä kaveriasi, joka jaksaa olla vastuullisesti kotonaan karanteenissa, noudattaen annettuja ohjeistuksia.

Ohjeita ja hyödyllisiä linkkejä

Lisätietoa

Petri Laaksonen
JYYn hallituksen puheenjohtaja
hpj@jyy.fi

Stella Palassalo
Jamkon hallituksen puheenjohtaja
puheenjohtaja@jamko.fi