Katso edustajistovaalien tulos

JYYn edustajistovaaleissa valittiin 41 opiskelijaa päättämään opiskelijoiden ja ylioppilaskunnan yhteisistä asioista. Vaalien äänestysprosentti oli 25,98 %.

Käy katsomassa edustajistovaalien täydellinen tulos ja ketkä päättävät ylioppilaskunnan asioista kaudella 2022-2023.

Katso vaalitulosKatso vaalitulos   |   Ehdokkaat   |   Vaaliliitot   |   Edellisten vaalien tulokset


Mitkä ihmeen edustajistovaalit!?

JYYn edustajistovaalit ovat kahden vuoden järjestettävät vaalit, joissa opiskelijoiden keskuudesta valitaan 41-henkinen edustajisto päättämään yhteisistä asioista. Näitä yhteisiä asioita ovat esimerkiksi se paljonko jäsenmaksua ylioppilaskunnan jäsenet maksavat ja mihin kerätyt jäsenmaksurahat käytetään.

Viime vaaleissa äänestysprosentti oli vain 28%! Vaikka edustajisto KIRJAIMELLISESTI päättää mitä teidän jäsenmaksurahoilla tehdään! Oisko tänä vuonna aika tsempata?


Äänestä sähköisesti missä tahansa

Sähköisen äänestämisen ansiosta voit äänestää missä tahansa. Äänestäminen on helppoa ja nopeaa. Tarvitset ainoastaan yliopiston käyttäjätunnukset.

Äänestää voit ennakkoäänestyspäivinä 28.-29.10. tai varsinaisina vaalipäivinä 1.-3.11. Äänestämään pääset klo 8-20 välisenä aikana. Viimeisenä äänestyspäivänä 3.11. äänestäminen sulkeutuu jo klo 16.

Vaaleissa äänestäminen on helppoa

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa jyy.fi/aanesta. Ennakkoäänestyspäivät ovat 28.-29.10. ja varsinaiset vaalipäivät ovat 1.-3.11. Äänioikeutettuja ovat kaikki Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelijat sekä jäsenmaksun maksaneet vaihto- ja jatko-opiskelijat.

Äänestämiseen tarvitset yliopiston käyttäjätunnukset.

Ketä sitä sitten äänestäisi?

Ääntään kannattaa käyttää, koska edustajisto päättää myös sinuun liittyvistä asioista, kuten ylioppilaskunnan jäsenmaksusta ja sen käytöstä.

Paras tapa tutustua ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä on tehdä vaalikone. Voit myös tutustua ehdolla oleviin vaaliliittoihin edustajistoryhmät-sivulla tai katsoa kaikki ehdokkaat ehdokassivulla.

Vaaliliitosta tulee edustajistoryhmä, kun se saa vaaleissa ainakin yhden edustajan. Kaikki nykyisissä vaaleissa ehdolla olevat vaaliliitot ovat myös edustajistoryhmiä.

Vaaliliitot Ehdokkaat


Toimintamalli Jyväskylän yliopistossa

Yliopiston toiminnassa on säilytettävä myös edustajistovaalien aikana työrauha ja poliittinen neutraalius. Siksi yliopiston tiloissa kampanjoidessa tulee toteuttaa yliopiston käytäntöjä.

Kampanjoinnissa tulee ottaa huomioon myös yliopiston tiloissa järjestettäviin tapahtumiin liittyvä koronaohjeistus.

Lue toimintamalli täältä

Lisätietoja

Vaaleihin tai vaalikoneeseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Miikael Saksmaniin tai Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja Minna Oinaaseen.

Miikael Saksman
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
edarivaalit@jyy.fi

Minna Oinas
Toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja@jyy.fi
+358 45 138 6816