Mikä edari?

Mihin jäsenmaksusi käytetään? Kuinka etujasi valvotaan? Entä mihin suuntaan Kortepohjaa kehitetään? Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä joka tekee päätökset tärkeimmistä ylioppilaskuntaa koskettavista asioista.

Edustajistovaaleissa valitaan 41-jäseninen edustajisto, joka tekee tärkeimmät ylioppilaskuntaa koskettavat päätökset ja valitsee JYYn keskeisimmät työntekijät.

Edustajisto kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja sen kokoukset ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Toimikaudelle 2020-2021 edustajistovaalit järjestetään ennakkoäänestyspäivinä 31.10.2019 ja 1.11.2019 sekä varsinaisina vaalipäivinä 4.-6.11.2019.

Väri Vaaliliitto Paikkamäärä Rengas

Alvarin unioni 8 Järjestöjen ääni

Luonnotieteilijät 3 Järjestöjen ääni

P&D 11 Järjestöjen ääni

Jyväskylän keskustaopiskelijat 2

Oikeat opiskelijat 3

Jyväskylän vihreä vasemmisto 6 Kampuksen punaiset ja vihreät

JYYn demariopiskelijat 1 Kampuksen punaiset ja vihreät

JYYn vihreät opiskelijat 7 Kampuksen punaiset ja vihreät

Asetu ehdolle!

Voit asettua ehdolle edustajistoon mikäli olet JYYn jäsen, eli olet ilmoittautunut läsnäolevaksi Jyväskylän yliopistoon 24.9.2019 mennessä maksamalla Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

● Ehdolle asettuminen vaatii ehdokaslomakkeen täytön.

Ehdokkaana sinun kannattaa liittyä vaaliliittoon. Vaaliliittoon kuuluminen kasvattaa läpipääsyn mahdollisuutta suhteellisessa vaalitavassa. Vaaliliittojen tarkoituksena on koota yhteen arvoiltaan ja tavoitteeltaan samanhenkisiä ehdokkaita. Löydät kauden 2018-2019 edustajistoryhmät esittelyineen ja yhteystietoineen täältä.

Vaaliliiton voi perustaa kaksi tai useampi ehdokas myös olemassa olevien ryhmien ulkopuolelta. Huomioithan että myös olemassa olevien ryhmien tulee täyttää Vaaliliiton perustamisilmoitus.

● Käy täyttämässä vaaliliiton perustamisilmoitus täällä.

Vaalirengas on vaaliliittojen yhteenliittymä, joka myös vaikuttaa suhteellisen vaalitavan laskuun. Vaalirenkaan voi perustaa kaksi tai useampi vaaliliittoa. 

● Käy täyttämässä vaalirenkaan perustamisilmoitus täällä.

Ehdokaslomakkeet, vaaliliiton perustamislomakkeet ja vaalirenkaan perustamislomakkeet tulee toimittaa viimeistään 1.10.2019 klo 12 ylioppilaskunnan keskustoimistolle toiminnanjohtaja Minna Oinaalle osoitteeseen:

Keskussairaalantie 2
40600 Jyväskylä

How to do it the easy way

  1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi maksamalla JYYn jäsenmaksu 24.9. mennessä [ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2019-2020 1.4.-31.7.]
  2. Täytä ehdokaslomake.
  3. Palauta lomake