Ylioppilaskunnan päätöksenteko koskee juuri sinua!

On tärkeää käyttää äänioikeuttaan, koska silloin JYY tekee juuri niitä asioita, joita sinä haluat!

Syksyn 2021 edustajistovaalit käydään 28.-29.10. ja 1.-3.11. Ehdokasasettelu päättyy 29.9. Lisätietoa ehdokasasettelusta löydät alempaa. Vaalit käydään sähköisesti, eli voit äänestää vaikka kotisohvaltasi. Tarkemmat ohjeet äänestämiseen julkaistaan syksyllä.

Tutustu edustajistoryhmiin


Mikä ihmeen edari?

JYYn edustajisto, eli edari, koostuu 41 vaaleilla valitusta edustajasta, eli edaattorista. Edustajisto tekee tärkeimmät ylioppilaskuntaa koskevat päätökset, valitsee keskeiset JYYn työntekijät ja päättää muun muassa jäsenmaksuista.

Edaattorit ovat Jyväskylän yliopistossa kirjoilla olevia opiskelijoita, eli JYYn jäseniä. Sinäkin voit siis asettua ehdolle!

Mistä edustajisto päättää?

Edustajisto hyväksyy JYYn talousarvion ja toimintasuunnitelman. Edustajisto valitsee hallituksen ja valvoo sen toimintaa. Edustajisto valitsee ylioppilaskunnan keskeisimmät työntekijät kuten toiminnanjohtajan, toimitusjohtajan sekä Jylkkärin päätoimittajan. Edustajisto päättää ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruuden.

Tutustu nykyisiin edustajistoryhmiin

Asetu ehdolle!

Ehdokasasettelu alkoi 24.5. ja jatkuu 29.9. klo 12 asti. Voit asettua ehdolle jos olet Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsen. Ehdokasilmoittautumiseen tarvitset vaaliasiakirjat, jotka löydät alla olevan linkin takaa.

Katso vaaliasiakirjat

Ehdokasilmoitus löytyy sekä suomeksi että englanniksi. Vaaliliiton sekä vaalirenkaan perustamislomakkeen löydät vain suomeksi. Mikäli tarvitset näitä lomakkeita englanniksi, ole yhteydessä keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaan. Lomakkeita on saatavilla myös valmiiksi tulostettuna JYYn keskustoimistolta.

Vaalijärjestyksessä mainitaan, että ehdokasilmoitus pitää olla omakätisesti allekirjoitettu. Keskusvaalilautakunta on päättänyt tulkia sähköiset allekirjoitukset allekirjoitukset omakätisiksi. Lisätietoa tulossa pian.

Mitä ehdokkaaksi asettuminen vaatii?

Asettuaksesi ehdolle, sinun tulee ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon 22.9. mennessä, jotta jäsenyytesi näkyy rekisterissä viimeistään 29.9.

Suhteellisen vaalitavan takia on suositeltavaa lähteä ehdokkaaksi jonkun olemassa olevan edustajistoryhmän ehdokkaana. Mikäli olet kiinnostunut ehdokkuudesta, ole yhteydessä sinua kiinnostavan ryhmän vaalivastaavaan. Vaalivastaavien yhteystiedot löydät JYYn edustajistoryhmät -sivulta.

Jos haluat perustaa oman vaaliliiton saat apua JYYn keskustoimistosta ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtajalta, jonka yhteystiedot löydät sivun lopusta.


Lisätietoja

Vaaleihin tai vaalikoneeseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Miikael Saksmaniin tai Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja Minna Oinaaseen.

Miikael Saksman
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
edarivaalit@jyy.fi

Minna Oinas
Toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja@jyy.fi
+358 45 138 6816