Edustajistovaalit 2019

JYYn Edustajistovaaleissa valitaan 41-jäseninen edustajisto, joka tekee tärkeimmät ylioppilaskuntaa koskettavat päätökset, valitsee JYYn keskeisimmät työntekijät ja käyttää ylintä päätösvaltaa ylioppilaskunnassa.

Katso vaalitulos täältä.

Ylioppilaskunnan päätöksenteko koskee juuri sinua.

On tärkeää käyttää äänioikeuttaan, koska silloin JYY tekee juuri niitä asioita, joita sinä ja muut jäsenet haluatte sen tekevän.

Mikä ihmeen edari?

Edustajisto on ylioppilaskunnan jäsenistä, eli Jyväskylän yliopistoon kirjoilla olevista opiskelijoista demokraattisesti valittu hallintoelin. Edustajisto käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätösvaltaa.

Edustajisto hyväksyy vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman. Edustajisto valitsee hallituksen ja valvoo sen toimintaa. Edustajisto valitsee ylioppilaskunnan keskeisimmät työntekijät kuten toiminnanjohtajan, toimitusjohtajan sekä Jylkkärin päätoimittajan. Edustajisto päättää ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruuden.

Edustajisto kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja sen kokoukset ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Edustajiston kokouksia voit seurata paikan päällä tai Youtubessa.

Äänestää voit mistä tahansa.

Äänestys toteutetaan sähköisesti, joten äänestäminen on helppoa olit sitten missä tahansa. Äänestyspäivät ovat 31.10.-1.11. ja 4.-6.11.

Vaalikuulutus ja vaaliasiakirjat

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on antanut vaalikuulutuksen 6.9.2019. Vaalikuulutuksen löydät täältä. Vaalit käydään JYYn vaalijärjestyksen mukaisesti.

Jyväskylän yliopisto on laatinut edustajistovaalien toimintamallin yliopistoon, Jotta yliopiston toiminnassa säilyy myös vaalien aikana työrauha ja poliittinen neutraalius. Voit lukea toimintamallin täältä.

Sinä päätät.

Edustajisto päättää muun muassa jäsenmaksusta, talousarviosta, keskeisistä työntekijöistä ja toimintasuunnitelmasta.

 

Vaaleihin tai vaalikoneeseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Sanni Kupiaiseen tai Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja Minna Oinaaseen.

Minna Oinas
Toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja@jyy.fi
+358 45 138 6816

Sanni Kupiainen
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
kupiainen.sanni@gmail.com
+358 50 492 7331