Emeritarehtori Aino Sallinen JYYn 17. kunniajäseneksi

Kunniajäsenyys myönnettiin Salliselle JYYn 85. vuosijuhlassa.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on nimittänyt Jyväskylän yliopiston emeritarehtori Aino Sallisen kunniajäsenekseen. Kunniajäsenyys myönnettiin JYYn 85. vuosijuhlien yhteydessä Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 23. maaliskuuta.

– En osaa kuvitella emeritarehtorina suurempaa kunniaa kuin saada omilta opiskelijoilta tällainen tunnustus, Sallinen sanoi.

Kiitospuheessaan Sallinen vaati syvällisempää keskustelua tutkimuksen ja koulutuksen tärkeydestä. Hänen mukaansa leikkauksien moittimisesta ja lisäresurssien vaatimisesta on tullut iskulause, jota toistellaan ilman kunnianhimoista sisältöä.

– Tutkimus ja koulutus ovat kaikkein väkevin voima maamme menestyksen turvaamiseksi. Tutkimus, koulutus ja innovaatiot on sisällytettävä kaikkien puolueiden tavoitteisiin ja nostettava seuraavan hallituksen strategiseksi painopisteeksi, Sallinen korosti.

Sallisen mukaan koulutuksen resurssit ovat välttämättömät, mutta rahoituksen lisäksi tarvitaan keskustelua laadusta ja tulevaisuuden osaamistarpeista.

Puheviestinnän professori Aino Sallinen on ensimmäinen suomalaisen yliopiston naisrehtori ja sekä Jyväskylän yliopiston pitkäaikaisin rehtori. Sallinen on JYYn 17. kunniajäsen.

– Ylioppilaskunta on erittäin kiitollinen Ainolle monesta seikasta. Hänen myötävaikutuksellaan yliopiston ja ylioppilaskunnan yhteistyöntekijänä toimii kansainvälisten asioiden asiantuntija, yliopiston opettajilla täytyy olla yliopistopedagogiset opinnot tehtynä viimeistään kaksi vuotta palkkaamisen jälkeen ja yliopistolla toimii valtakunnallisesti edistyksellinen Student Life -hyvinvointiohjelma, JYYn hallituksen puheenjohtaja Topias Peltonen luettelee Sallisen ansioita.