Etäopiskelulaitteiden hankintatuki opiskelijoille

Päivitys 19.5.2020. Etäopiskelulaitteiden hankintatukipotti 15000 on nyt jaettu ja haku on sulkeutunut. Kiitos kaikille hakijoille, sekä ennen muuta Jyväskylän Yliopistolle merkittävästä avustuksesta.

 

Tähän poikkeukselliseen etäopiskelukevääseen liittyen on tullut esille, ettei kaikilla opiskelijoilla ole varaa hankkia omia läppäreitä ja koska opiskelutilat ovat suljettuna, on monella kiireellinen tarve hankkia koneita.

JYY on keskustellut asiasta yliopiston kanssa ja yliopisto on sitoutunut osoittamaan 15 000 euroa JYYlle jaettavaksi opiskelijoiden etäopiskelun mahdollistavien tietokoneiden hankintojen tukemiseen.

Tukea voidaan maksaa maksimissaan 150 euroa/hlö. Tuella voidaan korvata myös osa koneen hinnasta, eli jos hankit esimerkiksi 250 euroa maksavan koneen, tuen osuus siitä on 150 euroa ja omavastuusi 100 euroa. 

Tämä hankintatuki on tarkoitettu yhteisöstämme heille, joilla ei ole mahdollisuutta muuten hankkia riittävää etäopiskeluvälineistöä. Ethän vie tukea sitä eniten tarvitsevalta. Huomioithan, että tukea ei myönnetä yli 400 euroa maksavien tietokoneiden hankintaan. Tuen tarkoituksena on mahdollistaa vain välttämättömiä tietokonehankintoja.

Tukea myönnetään läppärin tai pöytäkoneen hankkimiseen, ei kuitenkaan oheistarvikkeisiin kuten lisämuistin/näytön/näppäimistön yms. hankintaan. Tällä tavoin voimme mahdollistaa jopa 100 koneen hankinnan niitä kipeästi tarvitseville.

Tukea jaetaan perustutkinto-opiskelijoille. Vaihto-opiskelijat on rajattu tuen ulkopuolelle. Tuki on henkilökohtainen, eikä sitä voi hakea toisen puolesta. Hakijan tulee olla läsnäoleva opiskelija Jyväskylän yliopistossa kevätlukukaudella 2020 ja hänellä tulee olla Jyväskylän yliopiston myöntämä @student.jyu.fi-loppuinen sähköpostiosoite.

Yliopiston tietojärjestelmät ovat pääsääntöisesti Microsoft-ympäristössä, joten tämä kannattaa ottaa huomioon laitehankintaa tehdessä. Esimerkiksi Chromebook käyttää Googlen käyttöjärjestelmää, jonka kanssa voi tulla yhteensopivuusongelmia. Laitteen suositeltu muistikapasiteetti on 4 GT tai enemmän. Tietoteknisissä kysymyksissä voi kääntyä yliopiston digipalvelujen puoleen.

Hankitatukihakemuksia käsitellään 9.4.2020 alkaen (huomaathan pääsiäisloman vaikutuksen) ja maksatukset aloitetaan 14.4.2020. Huomaa, että täytetty hakemus ei takaa tuen myöntämistä. Tuen myöntämisestä kerrotaan sinulle sähköpostitse.

Rahat maksetaan tilillesi kuittia vastaan. Kuitti on lähetettävä kahden viikon kuluessa tukipäätöksen saannista. Voit siis hakea ennakkopäätöksen tuen myöntämisestä JYYltä ja toimittaa kuitin kahden viikon kuluessa. Myöhästyneitä kuitteja ei oteta vastaan, vaan tällöin tukea ei makseta.

Tukea voi saada myös takautuvasti jo hankittuun tietokoneeseen, jos se hankittu 16.3.2020 jälkeen (yliopisto siirtyi tuolloin etäopiskeluun). Jos olet jo hankkinut laitteen, liitä kuitti hakemukseesi suoraan. Tämä nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä. Jos olet ostanut käytetyn laitteen yksityishenkilöltä, liitä mm. tosite maksutapahtumasta. Laitteen hankkiminen etukäteen ei takaa tuen myöntämistä.

Lisätietoja: 

Ismo Puhakka
Jäsenpalvelu- ja järjestösihteeri
jyy@jyy.fi
050 430 6747

Huomaathan, että tuki voi vaikuttaa toimeentuloosi ja verotukseen.

Tietojen säilytys: Hakijarekisterin ylläpitäjä ja käsittelijä on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Yliopiston hallinto saa tiedon tuen saajista. Kun haku on päättynyt ja maksatukset tehty, rekisteriä säilytetään ylioppilaskunnan tilikauden 2020 loppuun tai siitä laadittavan tilintarkastusraportin hyväksymiseen saakka.

Voit lukea JYYn tietosuojailmoituksen täältä.