Halvempia bussilippuja opiskelijoille

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti 26.11. järjestetyssä kokouksessaan, että joukkoliikenteen määrärahaan tehdään 215 800 euron lisäys. Lisäys kohdennettiin joukkoliikennejaostossa niin, että esimerkiksi kuukauden kausilipun hinta opiskelijalle on vuoden alusta 43 euroa entisen 51 euron sijaan.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) ja Jyväskylän ammatikorkeakoulun opiskelijakunta (JAMKO) toteuttivat vuoden 2018 alussa joukkoliikennekyselyn, jossa kartoitettiin opiskelijoiden tyytyväisyyttä Jyväskylän joukkoliikenteeseen. Kyselystä nousi esille, että lipputuotteiden hinnat koetaan tällä hetkellä liian kalliiksi. Lisäksi erityisesti kausiliput ovat aikaisemmin olleet selvästi kalliimpia kuin muissa suurissa kaupungeissa. JYY ja JAMKO ovat vuoden aikana tehneet määrätietoisesti työtä sen eteen, että opiskelijoiden ääni on saatu kuuluviin päätöksenteossa. Kyselyn tuloksia esiteltiin valtuustoryhmille sekä joukkoliikennejaostolle.

“Hintojen alentamiseksi on tullut painetta sekä kaupunkilaisten että ympäristötavoitteiden suunnasta. Joukkoliikenteen järjestäjälle on tullut runsaasti palautetta kausi­lippujen hinnoista. Palautteissa kausilippujen hintoja on pidetty selkeästi muiden kaupunkiseutujen vastaavia hintoja kalliimpina.”

Keskisuomalainen 3.12.2018

JYYja JAMKO iloitsevat siitä, että opiskelijoiden mielipide saatiin kuuluviin ja tarpeet tiedostettiin lopullisessa päätöksessä. Tämä on askel kohti opiskelijaystävällisempää kaupunkia.

Lue Keskisuomalaisen uutinen aiheesta täältä. Linkki maksumuurin takana.