Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta osti Maailmanlopun Ravintolan liiketoiminnan

Ilokiveen halutaan palauttaa 1980-luvun iloinen tunnelma kehittämällä pohjakerroksen toimintaa

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) on ostanut Ilokivessä toimineen Maailmanlopun Ravintola Oy:n liiketoiminnan. Liiketoimintakauppaan sisältyvät ylioppilastalo Ilokiven alakerran baarikalusteet sekä ääni- ja valotekniikkaan liittyvät laitteet. Osapuolet eivät julkista kaupan hintaa.

Aluehallintovirasto on myöntänyt JYYlle Ilokiven anniskeluoikeudet, jotka ennen kauppaa olivat Maailmanlopun Ravintolan hallussa.

– Ilokiven alakerran toiminta jatkuu kaupasta huolimatta entiseen tapaan eli kevääksi buukatut kulttuuritapahtumat viedään läpi sovitusti – vain ravintoloitsija vaihtuu, kertoo Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen.

Ilokiven alakerran monitoimitila Mustassa laatikossa on 365 asiakaspaikkaa. Tila on anniskelualuetta ja siellä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja seminaareja. Alakerran tila toimii myös Jyväskylän ylioppilasteatterin ja Ilokiven elokuvien kotipesänä.

– Ilokiven alakerran uudistamisen ideointi aloitetaan maaliskuussa. Haluamme erityisesti kuulla, millaista toimintaa opiskelijat haluaisivat alakertaan. Ajatuksena on kehittää Ilokivestä todellinen tapahtumatalo ja palauttaa sen 1980-luvun legendaarinen maine opiskelijoiden ja muiden kulttuurin ystävien kohtaamispaikkana, Lemiläinen toteaa.

Lemiläinen sanoo, että alakerran kehittämiseen haetaan mallia muun muassa Helsingin seudun avoimista työskentelytiloista ja ravintoloista.

– Kevään aikana toteutettavan suunnittelun tulokset näkyvät syyskuussa, kun opiskelijat aloittavat syyslukukauden. Uudistamme mustaksi maalattua alakertaa sekä visuaalisesti että toiminnallisesti. Aiomme myös pohtia, miten pohjakerrokselle saataisiin enemmän käyttöä päiväsaikaan esimerkiksi opetustilana tai itsenäisen opiskelun tilana, Lemiläinen miettii.

Ilokiven alakerran uudistaminen on jatkoa runsas vuosi sitten toteutetulle remontille, jonka yhteydessä Ilokiven lounasravintolan viihtyisyyttä parannettiin uusimalla akustiikkaan liittyvät rakenteet sekä kalusteet. Lisäksi ravintolaan tehtiin oleskeluun ja opiskeluun sopivaa tilaa. Ilokiven lounasravintolassa on 230 asiakaspaikkaa ja lounasruokailijoita päivittäin 800-1000. Ilokivi on vuoden 2018 uudistuksen jälkeen palvellut myös tilausravintolana.

-Toteutunut liiketoimintakauppa mahdollistaa Ilokiven kokonaisvaltaisen kehittämisen ja on siten suuri askel eteenpäin JYYn liiketoiminnan Ilokivelle asettaman strategisen tavoitetilan saavuttamisessa. Kaupan myötä meidän on mahdollista laajentaa palvelutarjontaamme ja asiakaskuntaamme sekä vahvistaa Ilokiven asemaa kampuksen jalokivenä entisestään, toteaa JYYn talous- ja palvelujohtaja Jenni-Mari Penttinen .

Ravintola Ilokivi toimii Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemassa Ylioppilastalo Ilokivessä, joka on valmistunut vuonna 1965.

Lisätietoja:

Kati Lemiläinen
Ilokiven ravintolapäällikkö
050 3670139

Jenni-Mari Penttinen
JYYn talous- ja palvelujohtaja
0400 848 407