JYY hakee koordinaattoria kestävän kehityksen teemaviikoille 2020

Syksyllä 2020 Jyväskylä yliopiston ylioppilaskunnan perinteiset kehitysyhteistyöviikko ja ympäristöviikko yhdistyvät suuremmaksi Kestävän kehityksen teemaviikkojen kokonaisuudeksi, jonka yhteydessä järjestetään myös FORTHEM-verkoston kansainvälistymisprojekti. JYY hakee koordinaattoria lokakuussa 2020 järjestettävälle kestävän kehityksen viikoille.

Teemaviikon yhteydessä toteutetaan kansainvälistymistä tukeva FORTHEM-lyhytliikkuvuusprojekti, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisesti. Lyhtyliikkuvuusprojektiin osallistuu viisi opiskelijaa jokaisesta verkoston yliopistosta. FORTHEM-verkoston kansainvälistymisprojekti on pilotti-hanke, johon kuuluu 7 yliopistoa eri puolilta Eurooppaa. Kestävän kehityksen teemaviikon yhteydessä Jyväskylän yliopistolla järjestettävän projektin aihe on “Climate change and environment in EU”.

Koordinaattorina pääset suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumakokonaisuuden kestävän kehityksen, ilmastonmuutoksen ja ympäristön teemojen ympärille. Koordinaattorin olennaisiin työtehtäviin kuuluvat myös teemaviikosta viestiminen ja projektista raportointi. Tehtävä vaatii oma-aloitteista ja itsenäistä työotetta. Keräät itsellesi vapaaehtoisryhmän, jonka kanssa suunnittelet ja toteutat kestävän kehityksen viikon ohjelmaa. Vapaaehtoistiimin lisäksi tukenasi ovat JYYn Kehitysyhteistyövaliokunta ja Ympäristövaliokunta sekä JYYn asiantuntijoita ja hallituksen jäseniä.

Mitä tarjoamme

Koordinaattorina toimiminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia lisää ympäristöasioista, projektityöstä, viestinnästä ja ryhmän johtamisesta. Tehtävä onkin oiva mahdollisuus kerätä työkokemusta. Tehtävän ohessa kartutat myös verkostojasi, kansainvälistyt ja pääset tutustumaan JYYn toimintaan. Koordinaattorille maksetaan 600e palkkio.

Koordinaattorilta vaaditaan

  • Kiinnostusta kestävään kehitykseen ja ilmastonmuutokseen
  • Hyviä projektinhallintataitoja
  • Sujuvaa englannin kielen taitoa, suomen kielen ymmärrystä ja osaamista tuottaa kirjoitettua kieltä suomeksi

Eduksi katsotaan

  • Aiempi kokemus tapahtumien järjestämisestä, projektityöskentelystä, viestinnästä ja ryhmän johtamisesta
  • Kestävän kehityksen teemojen tuntemus

Koordinaattorin työ alkaa keväällä kestävän kehityksen teemaviikon suunnittelulla ja päättyy syksyllä viikon jälkeen palautettavaan raporttiin. Tehtävään perehtyminen aloitetaan heti sopivan henkilön löydyttyä maaliskuussa. Työtä on eniten lokakuussa varsinaisen tapahtumakokonaisuuden yhteydessä, mutta koordinaattorilta vaaditaan sitoutumista tehtävään jo kevätlukukaudelta lähtien.

Kerro hakemuksessasi, miksi olisit sopiva tähän tehtävään, ja mikä aiempi kokemuksesi tukisi sinua tässä tehtävässä. Toimita motivaatiokirjeesi ja ansioluettelosi sähköpostitse osoitteeseen jenni.heikkila@jyy.fi. Hakuaika päättyy 3.3.2020. Haastattelut järjestetään viikolla 11. Mahdollisuus myös Skype-haastatteluun.

Lisätietoja:

Jenni Heikkilä
jenni.heikkila@jyy.fi
JYYn hallituksen kestävän kehityksen vastaava

Ágnes Stojcsics
kv-asiantuntija@jyy.fi
JYYn kansainvälisten asioiden asiantuntija