Ylioppilaskunta uudisti linjojaan: feministinen organisaatio vaatii reiluja opiskelijavalintatapoja

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on uudistanut linjojaan. Edustajisto hyväksyi tiistaina kokouksessaan uudistetun yleispoliittisen linjapaperin, jossa määritellään ylioppilaskunnan kantoja muun muassa korkeakoulupolitiikkaan, opiskelijoiden toimeentuloon ja Jyväskylän seudun kehittämiseen. 

-Ylioppilaskunnan kanta avoimen väylän hyödyntämiseen opiskelijavalinnoissa tarkentui. JYY katsoo, että avoimen yliopiston opintojen tulee olla maksuttomia ja että niitä tulee vaatia vain pääsykokeisiin valmistautumiseen verrannollinen määrä ollakseen hyväksyttävä tapa valita uusia yliopistoyhteisön jäseniä, toteaa linjapaperiuudistusta koordinoinut hallituksen jäsen Aleksi Murtojärvi. 

Lisäksi ylioppilaskunta määritteli itsensä päivitetyn linjapaperin myötä feministiseksi organisaatioksi. Yhdenvertaisuus on ollut ylioppilaskunnan strategisissa ydinarvoissa jo pitkään, joten uudesta asiasta ei ole kyse. 

-JYY on tehnyt jo vuosia töitä, jotta jokainen opiskelija voisi esimerkiksi sukupuoleen, seksuaalisuuteen, toimintakykyyn, ihonväriin, tai muihin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin katsomatta elää hyvää ja syrjinnästä vapaata elämää. Yliopistomaailmassa on tehtävä vielä paljon sen eteen, että toiminta on aidosti yhdenvertaista ja saavutettavaa, kertoo edustajiston puheenjohtaja Nella Heikinmäki. 

Yleispoliittisen linjapaperin lisäksi edustajisto käsitteli kokouksessaan omistajaohjauksen periaatteita, ylioppilaskunnan perussääntöä, ylioppilastalo Ilokiven kehittämistä sekä vuoden 2019 toimintaa. 

Lisätietoja 

Nella Heikinmäki
Edustajiston puheenjohtaja
epj@jyy.fi 

Ira Vainikainen
Hallituksen puheenjohtaja
hpj@jyy.fi
045 137 1964