JYYn liiketoimintajohtokunnan puheenjohtajaksi Sonja Karppinen

JYYn liiketoimintajohtokunta valitsi kokouksessaan 12.6. uudeksi puheenjohtajakseen opiskelijajäsen Sonja Karppisen. Samassa yhteydessä Karppinen nimitettiin ylioppilaskunnan neljän tytäryhtiön (Soihtu kiinteistöhallinta Oy, JYY-Palvelut Oy, As Oy Jyväskylän JYY-asunnot ja KOy Jyväskylän ylioppilastalo) hallituksen puheenjohtajaksi.

Aiemmin puheenjohtajana toiminut Teemu Vasama jatkaa liiketoimintajohtokunnan jäsenenä.

Mikä liiketoimintajohtokunta?

JYY perusti liiketoimintajohtokunnan vuonna 2019 osana JYYn hallintouudistusta selkeyttämään ylioppilaskunnan hallintoa ja sisäistä työnjakoa. Viime viikolla ylioppilaskunnan liiketoiminta sai uuden brändin ja logon ja 12.6. eteenpäin JYYn liiketoiminta on ollut nimeltään Soihtu. JYYn liiketoimintajohtokunta on JYYn edustajiston valitsema toimielin, joka valmistelee Soihtua koskevat asiat JYYn hallitukselle ja edustajistolle.

Johtokunnassa toimii seitsemän jäsentä; neljä ylioppilaskunnan opiskelijoista valittua opiskelijajäsentä sekä kolme ulkopuolista liiketaloudellista, teknistä ja juridista asiantuntemusta omaavaa jäsentä. Johtokunnan laaja asiantuntemus edistää päätöksenteon jatkuvuutta ja omistusten arvon säilymistä.

Mikä Soihtu?

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, eli JYY on opiskelijoiden edunvalvontaorganisaatio, mutta omistaa liiketoimintaa johon kuuluu kolme aktiivista tytäryhtiötä sekä kaksi osakkuusyhtiötä. 12.6. alkaen JYYn liiketoiminta on ollut nimeltään Soihtu. Liiketoiminnan perustana on vastuullisuus.

Soihdun merkittävimmät tulonlähteet ovat kiinteistöt Kortepohjassa ja Vehkakujalla (Soihtu Asuminen) sekä kampuksella sijaitseva Ylioppilastalo sekä ravintola Ilokivi.

Lue lisää Soihdun liiketoiminnasta