JYYTISET viikolle 7/2018: Helmikuun hulinaa, tapahtumia, Rentukan avajaisviikko ja hakuja auki!

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 12.2.-18.2.2018

 • Haku auki, vielä ehtii…
 • Yliopiston kulttuuritoimikunnan hakukierros
 • SYL hakee viestinnän harjoittelijoita
 • Akateeminen vastuu hakee työnhakumentoreita ja tukihenkilöitä
 • Haussa Rentukan yhteisömanageri
 • Uusien opiskelijoiden tutoreita ja KV-tutoreita tarvitaan
 • Rentukan juhlaviikon ohjelma
 • Viikon leffat…
 • Opiskelijoiden hyvinvointihulinat / CV-klinikka
 • I ♥ Korkeakoululiikunta -viikko
 • JAMKOn Snowday 2018
 • JYYn yleispoliittisen linjapaperin avoin ideointityöpaja
 • Opinnäyterupeama
 • Digitaalisen tekemisen Instanssin lippukauppa auki!
 • Helmikuun olutilta – Ystävänpäivä

HAKU AUKI, VIELÄ EHTII…

YLIOPISTON KULTTUURITOIMIKUNNAN HAKUKIERROS

Haku päättyy 6.3.

Soitatko bändissä, tanssitko, näytteletkö tai järjestätkö kulttuuririentoja? Yliopiston kulttuuritoimikunta hakee vuosittain esiintyjiä yliopiston tapahtumiin sekä osallistuu kulttuuriproduktioiden järjestelykustannuksiin.

Lisätietoja: http://r.jyu.fi/rL3

 

SYL HAKEE VIESTINNÄN HARJOITTELIJOITA

SYL on Suomen suurin yliopisto-opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö, jossa on vuosittain vaihtuva seitsenhenkinen hallitus sekä yhdeksänhenkinen työntekijätiimi.  Etsimme nyt joukkoomme kahta viestintäharjoittelijaa: keväälle ja syksylle 2018. Molemmat viestintäharjoittelut ovat kestoltaan 3 kuukautta. Paikat täytetään heti sopivien hakijoiden löydyttyä.

Lisätietoa: https://syl.fi/suomen-ylioppilaskuntien-liitto-hakee-viestintaharjoittelijaa-kevaalle-syksylle-2018/

 

AKATEEMINEN VASTUU HAKEE TYÖNHAKUMENTOREITA JA TUKIHENKILÖITÄ

Tapaaminen 14.2. klo 16-18 Jyväskylässä

Oletko miettinyt, miten voisit auttaa turvapaikanhakijoita? Haluatko kääntää heidän tarinoitaan kieleltä toiselle tai oletko kiinnostunut tekemään videoita maailmanlaajuisesta pakolaiskriisistä? Haluatko toimia työnhakumentorina turvapaikanhakijalle? Koskettaako pakolaisten tilanne sinua, mutta et tiedä miten voisit auttaa? Akateeminen vastuu on ryhmä tutkijoita ja opiskelijoita, joka pyrkii saamaan turvapaikanhakijoiden äänen kuuluviin Suomessa.

Ilmoittaudu mukaan: akateeminenvastuu@gmail.com

 

HAUSSA RENTUKAN YHTEISÖMANAGERI

Haku auki 30.1. – 13.2.2018

Yhteisömanageri rakentaa JYYn asukasyhteisöjä vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa ja työskentelee Rentukan infopisteen asiakaspalvelutehtävissä. Työnantajana toimii Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistama JYY-Palvelut Oy. Lue koko hakuilmoitus täältä: https://jyy.fi/7886/

Lisätiedot: JYY Asukasisännöitsijä Mari Lähteenmäki | +358 50 3252 963

 

UUSIEN OPISKELIJOIDEN TUTOREITA JA KV-TUTOREITA TARVITAAN

Haku on auki 1.-28.2. Haettavissa on noin 140 tutorin (pienryhmäohjaajan) tehtävää syksyksi 2018. Lisätietoa: https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/ohjeet/tutorhaku

KV-tutorointiin on erillinen haku, joka on auki 1.2.-1.3. Haettavissa on noin 85 tutorin tehtävää syksyksi 2018. Lisätietoa: https://opiskelu.jyu.fi/en/study/be-part-of-our-community/become-a-student-tutor-for-new-international-students

 

RENTUKAN JUHLAVIIKON OHJELMA

 

RENTUKAN SUURET AVAJAISBILEET

La 10.2. Rentukka – lounasesiintyjä klo 14, illan showtime klo 21

Uusi upea Rentukka avautuu näyttävästi kimaltaen! Lounaan kylkiäisenä nautitaan maistiaisia illan esiintyjältä, J&J Dynaamiselta Duolta. Illalla saa sitten laittaa hippamekon päälle, kun sama kaksikko saapuu laittamaan bileet pystyyn.

 

HYVÄN OLON EVÄÄT

Ma 12.2. Rentukan ravintolassa, Aulassa ja Kuntosalilla

Painaako tentit ja deadlinet päälle? Hae Rentukasta hyvät eväät, joilla jaksat tämän lukukauden loppuun asti. Kuntosalilla avoimet ovet ja Korkeakoululiikunnan treeniohjaus klo 16 – 20, Aulassa taukojumppaa klo 10.45 ja 14.45, lisäksi ravintolasta hyvää ruokaa.

 

LASKIAISTIISTAI

Ti 13.2. Rentukka | Käsityöpisteet klo 16.30 | Korteforte klo 18

Rentukassa tiedetään, että hyvinvointi tarkoittaa eri tyypeille eri asioita. Lämmintä kaakaota ja laskiaispullaa tunnelmallisessa kahvilassa voi nautiskella koko päivän. Marttojen käsityöpisteet aukenevat klo 16.30 virkkaus- ja neuleopastuksineen. Hyvän mielen kruunaa Korteforte-kuoron esiintyminen.

 

UUDEN RENTUKAN YSTÄVÄNPÄIVÄ

Ke 14.2. Rentukka | Saksofonikvartetti DiibaDaaba klo 20

Rentukka on opiskelijan uusi paras ystävä. Tarjouksessa vaaleanpunaisia herkkuja Ota toinenkin -hinnalla – voit tarjota kaverille kanssa tai syödä itse kaksi! Saksofonikvartetti DiibaDaaba esiintyy ja loppuillasta katsotaan yhdessä leffaa screeniltä.

 

PERHEEN PIRSKEET

To 15.2. Rentukka | Lastenteatteri Loihu klo 16.30

Rentukka on mahtava ruokapaikka kaikenikäisille. Sitä juhlitaan Perheen pirskeissä. Lapsille suunnattujen tarjousten lisäksi tiedossa elämyksiä koko perheelle, kun lastenteatteri Loihu tuo estradille esityksensä “Keksijänero Kemppainen ja avaruuden ikkuna”.

 

RENTUKKA STAND UP

Pe 16.2. Rentukka | klo 21

Miksi ei kannata ostaa täytettyä sutta? – Koska siinä menee rahat vaan hukkaan. Parempia vitsejä kuulet Rentukassa, kun Jaakko Suomala & open mic -esiintyjät tarttuvat mikin varteen.

 

VIIKON LEFFAT…

ARMOMURHAAJA (2017)

12.02.2018 klo 18, Ilokiven alakerta

Veijo Haukka (Matti Onnismaa) on mekaanikko, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Petri Kettu (Jari Virman) tuo Veijolle koiran lopetettavaksi ja mies ottaa tehtävän vastaan tottuneesti. Veijon sydän kuitenkin heltyy ja hän ottaa koiran omakseen. Mutta kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin yhä elossa, riita entisen ja nykyisen omistajan välillä eskaloituu väkivaltaisiin mittasuhteisiin ja tarinan ainoa viaton osapuoli on koira. Liput 6€/8€.

THE KILLING OF A SACRED DEER (2017)

13.02.2018 klo 18, Ilokiven alakerta

Steven (Colin Farrell) on taitava sydänkirurgi, joka on naimisissa arvostetun silmälääkärin (Nicole Kidman) kanssa. Varakkaalla pariskunnalla on kaksi teini-ikäistä lasta. Steven saa potilaakseen 16-vuotiaan isättömän Martinin (Barry Keoghan), ja ottaa tämän siipiensä suojaan. Kun Steven esittelee Martinin perheelleen, tapahtumat saavat synkän käänteen ja perheen elämä kääntyy ylösalaisin. Liput 6/8€.

 

TUE SYYRIAN SODASSA VAMMAUTUNEIDEN PÄÄSYÄ TAKAISIN ARKIELÄMÄÄN

JYY aloittaa kehylounaslippujen myynnin uudestaan helmikuussa 2018. Lounaslippujen myynnistä menee 0,20€ Punaisen ristin ”Auta heidät takaisin jaloilleen” – kampanjaan, jolla tuetaan Syyrian sodassa vammautuneita siviilejä, joista iso osa on lapsia ja nuoria. Kehylounaslippuja ostamalla autat sodassa loukkaantuneita pääsemään takaisin leikkimään, kouluun ja työelämään.

Punaisen Ristin keräyslupanumero: POL-2015-8798/30.11.2015, Keräysaika 1.1.2016-31.12.2020, Toimeenpanoaika ja -alue, Lupa on voimassa 1.1.2016-31.12.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Lisätietoja: http://spr.punainenristi.fi/syyria

 

OPISKELIJOIDEN HYVINVOINTIHULINAT & CV-KLINIKKA

Ti 13.2 klo 10-14, Ruusupuiston aula

Tervetuloa tiistaina Ruusupuistoon aloittelemaan viikkoa kanssamme hyvinvoivissa merkeissä. Paikalla on useita infopisteitä, joissa pääset tapaamaan hyvinvoinnin asiantuntijoita monelta saralta. Lisäksi tarjolla pientä välipalaa ja neuvontaa esimerkiksi toimeentuloon ja työnhakuun liittyen.

HYVINVOINTIHULINOIDEN YHTEYDESSÄ MYÖS CV-KLINIKKA AJANVARAUKSELLA

CV-klinikalta saat henkilökohtaista palautetta ansioluettelostasi. Varaa aika CV-klinikalle oheisesta linkistä (yksi aika/osallistuja). Klinikkaa pitävät Jari Penttilä ja Annamari Rovamo yliopiston työelämäpalveluista. Ota mukaan tulostettu versio ansioluettelosta ja tule paikalle hyvissä ajoin ennen varaamaasi aikaa.

AJANVARAUS: CV-KLINIKKA 1 (Jari Penttilä)

https://doodle.com/poll/u4eeds934eyic66z

AJANVARAUS: CV-KLINIKKA 2 (Annamari Rovamo)

https://doodle.com/poll/x4dkun9kguhprhx7

Lisätietoa: www.facebook.com/events/172418483533742/

 

I ♥ KORKEAKOULULIIKUNTA -VIIKKO

12.-18.2.2018

Korkeakoululiikunnan teemaviikolla haluamme tarjota mahdollisuuden kokeilla ja tutustua liikuntapalveluihimme maksutta. Ryhmäliikuntatunneillemme ja palloiluvuoroillemme pääsee viikon ajan ilmaiseksi opiskelija- tai henkilökuntakorttia näyttämällä. Maksuttomien tuntien ja vuorojen lisäksi viikon ohjelmassa on paljon liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tapahtumia.

Lisätiedot: https://www.facebook.com/events/386648405112893/

 

JAMKON SNOWDAY 2018

To 15.2.2018 klo 10-16, Tuomiojärven uimarannalla

Talviliikuntatapahtuma Snowdayn uutena tapahtumapaikkana on Tuomiojärven uimaranta. Opiskelijoiden talviriehassa on tarjolla hauskoja talviaktiviteetteja. Lisäksi mittelöidään lumifutiksen ja lumisählyn mestaruudesta ja nyt uutuutena myös lumilentopallo! Ilmoittautuminen turnauksiin on 1.2. – 12.2. klo 23.59 saakka. Turnauksissa on ilmottautumismaksu, muuten maksuton tapahtuma.

Lisätiedot: https://www.jamko.fi/events/snowday-2018/ https://www.facebook.com/events/1751081011865239/

 

JYYN YLEISPOLIITTISEN LINJAPAPERIN AVOIN IDEOINTITYÖPAJA

To 15.2. klo 16-18 Ruusupuistossa tilassa RUU D 101

JYYlle luodaan vuonna 2018 yleispoliittinen linjapaperi. Tule mukaan vaikuttamaan ja ideoimaan! Työpaja on avoin kaikille JYYn jäsenille. Ennakkotietoja ja taitoja et tarvitse. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/2040641079545685/ tai sonja.karppinen@hallitus.jyy.fi

 

OPINNÄYTERUPEAMA

16.2.-18.2.2018

Opinnäyterupeama on perjantaina alkava ja sunnuntaina päättyvä tehostettu ajankäyttö opinnäytteen kirjoittamiseen. Ryhmäpaine jos jokin saa tuloksia aikaan, joten ota läppärisi mukaan, hankkiudu R-talon kerhohuoneeseen ja tapaa muut iso-G:n tai pikku-K:n kanssa kamppailevat.

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/CdtyDu7FkdSlLz7f2

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1992772044319443/

 

DIGITAALISEN TEKEMISEN INSTANSSIN LIPPUKAUPPA AUKI

1.-4.3.2018 Schildtin lukio (Voionmaan toimipiste)

Tietotekniikan ainejärjestö Linkki järjestää kaikille teknologiasta ja tietoteknisistä harrastusmahdollisuuksista kiinnostuneille Digitaalisen tekemisen Instanssin. Tänä vuonna parrasvaloissa loistavat hakkerointi, IoT sekä robotit. 14.2. saakka verkkokaupassa saatavilla ILMAISET kävijäliput sekä 15 euron tarjoushintaiset konepaikat. Mukana Hacklab Jyväskylä sekä joukko tietotekniikan yrityksiä. Tule harrastamaan, oppimaan uutta, haastamaan itsesi tai verkostoitumaan.

Lisätietoa: https://instanssi.org/2018/

HELMIKUUN OLUTILTA – YSTÄVÄNPÄIVÄ

Ti 13.2. klo 18, Jalo kitchen & lounge (Asemakatu 2). Huom! Ilmoittautuminen alkaa 6.2. klo 12.

”Mikä olisi parempi tapa viettää iltaa kuin nauttia erinomaisista oluista?” – No, tietysti nauttia niistä parhaiden ystävien seurassa! Ystävänpäivän olutillassa herkutellaan monipuolisesti erilaisilla oluilla, joista niin kokeneempi harrastaja kuin oluiden vasta-alkajakin löytää varmasti omat suosikkinsa. Ota ystäväsi mukaan ja tule maistelemaan. Tapahtuman hinta jäsenille ja heidän ystävilleen on 10€.

Lisätietoa: http://olutseurados.fi/tapahtumat/helmikuun-olutilta-ystavanpaiva/