JUDO

Ju = joustava, pehmeä, do = tie, taito. Judo voidaan kääntää siis joustavaksi tieksi!

Judo on maailman levinnein ja harrastajamäärältään suurin kamppailulaji. Harrastajamäärältään judo on jalkapallon jälkeen maailman toiseksi suosituin urheilulaji. Levinneisyyttä kuvaa hyvin se, että Kansainväliseen Judoliittoon (IJF, International Judo Federation) kuuluu tällä hetkellä 199 kansallista liittoa, mikä on enemmän kuin missään muussa urheilulajissa. Euroopassa lajia harrastaa yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Suosio on seurausta siitä, että judo sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Judo on taistelutaito, judo on urheilua, judo on ruumiin ja mielen harjoitusmuoto, judo on tapa kasvaa ihmisenä. Judossa jokainen voi asettaa itselleen sopivat haasteet ja tavoitteet monipuolisesta kuntourheilusta aina kivikovaan kamppailu-urheiluun olympiatasolla. Kansainvälisen judoliiton motto onkin: – Judo, more than sport.

IJF:n (Kv judoliitto) Youtube-esittelyvideo (3:41 min, in english,): https://youtu.be/pgfKasoI5yc

Jyväskylän Jigotain, judojaos tarjoaa appro-kävijöille Judon peruskurssin maanantaina 23.10 klo 15.00-16.00.

Jigotai on Keski-Suomen suurin ja vanhin kamppailulajien erikoisseura, jossa harjoitetaan kahdeksaa eri lajia.

Judon peruskurssi on tarkoitettu kaikille 8-vuotiasta alkaen eli samassa ryhmässä ovat juniorit ja aikuiset. Peruskurssin tavoitteena on tarjota monipuolisia harjoitteita, jotka kehittävät liikunnallisia valmiuksia ja sosiaalisia taitoja sekä saavuttaa keltaiseen vyöhön riittävä taitotaso judossa: ukemi eli kaatuminen eri suuntiin, heittojen perusteet sekä matossa sidontojen perusteet.

Jigotai judojaos: Jigotai ry judojaos (sporttisaitti.com)

Jigotai, seuran pääsivu: Jigotai | Keski-Suomen suurin kamppailulajiseura