Kotikansainvälistymisellä (internationalization at home) tarkoitetaan kansainvälisten kokemusten hankkimista kotikampuksella.

Jos sinun ei syystä tai toisesta ole mahdollista lähteä ulkomaille opintojesi aikana, kansainvälistyä voit myös omalla kampuksella kotikansainvälistymisen keinoin. Yliopistossa opiskelee noin 1000 kansainvälistä vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa ja yliopisto tarjoaa monia mahdollisuuksia kotikansainvälistymiseen.

Yksi parhaista tavoista on kv-opiskelijoiden tutorointi: sadat kansainväliset vaihto- ja tutkinto-opiskelijat aloittavat opintonsa JY:ssa vuosittain. Kv-tutorointi on mainio tapa hankkia kv-kokemusta, tutustua erilaisiin ihmisiin ja tehdä samalla hyvä teko ja auttaa opiskelijoita sopeutumaan uuteen maahan, kaupunkiin ja opiskeluympäristöön. Kv-tutorhaut: 1.-15.10.2020 kevään tutoriksi ja 1.2.-1.3.2021 syksyn tutoriksi.

Lisätietoa kv-tutoroinnista: https://jyy.fi/en/get-involved/international-affairs/international-tutoring

Muita keinoja kansainvälistyä ovat mm. vieraskielisiin kursseihin osallistuminen (esim. oman laitoksen ja kielikeskuksen kursseja, Each One Teach One), opintojen jatkaminen kansainvälisessä maisteriohjelmassa kandidaatin tutkinnon suoritettuasi, ainejärjestösi kv-vastaavaksi ryhtyminen, osallistuminen kansainvälisiin seminaareihin tai opiskelijatapahtumiin. Erinomainen tapa kansainvälistyä on myös lähteä mukaan esimerkiksi ESN:n, JyYK:n tai AIESEC:n tomintaan.