Tervetuloa JYYn koulutuspoliittiseen seminaariin 3.10.!

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) järjestää maanantaina 3.10. kello 13-18 Helena-salissa Ruusupuistossa koulutuspoliittisen seminaarin teemalla ”opiskelijat vaikuttajina yliopistolla”.

Seminaari on suunnattu erityisesti ainejärjestöissä edunvalvontaa tekeville sekä hallinnon opiskelijaedustajille. Seminaari on kuitenkin avoin kaikille yliopistodemokratiasta, koulutuksen kehittämisestä ja yliopistossa vaikuttamisesta kiinnostuneille.

Seminaari koostuu kahdesta alustuksesta, paneelikeskustelusta sekä työpajatyöskentelystä. Aikaa varataan myös keskustelulle ja kysymyksille. Seminaarissa käsitellään sekä yliopistodemokratiaa teoreettisemmasta ja historiallisesta näkökulmasta että opetussuunnitelmatyötä tapausesimerkkinä yliopiston päätöksenteon demokraattisuudesta käytännössä. Seminaari tarjoaa osallistujille myös konkreettisia työkaluja koulutuksen kehittämistyön tueksi.
Seminaarin aikataulu ja ohjelma:

  • 13 Tilaisuuden avaus: opiskelijoiden merkitys yliopistohallinnossa (JYYn hallituksen varapuheenjohtaja Jenni Suutari, vararehtori Marja-Leena Laakso)
  • 13.30-14.15 Etäalustus: yliopistodemokratian tila (tutkija Tuukka Tomperi)
  • 14.30-15.30 Paneelikeskustelu: yliopistodemokratian merkitys (yliopiston hallituksen opiskelijajäsen Ira Vainikainen, professori ja Koulutuksen tutkimuslaitoksen johtaja Jussi Välimaa, kansanedustaja ja JYY-alumni Joonas Könttä)
  • 15.30-16.15 Tarjolla kahvia ja kakkua ilmoittautuneille
  • 16.15-16.45 Alustus: opetussuunnitelmatyö tapausesimerkkinä opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksista (koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Terhi Skaniakos)
  • 16.45-17.30 Työpajat: työkaluja opetussuunnitelmatyöhön ja vaikuttamiseen
  • 17.30-18 Työpajojen yhteinen purku

Tapahtuma on avoin. Pyydämme ilmoittautumaan tapahtumaan etukäteen viimeistään 28.9. mennessä, jotta osaamme varautua oikealla määrällä kahvia ja kakkua. Seminaariin osallistuminen ei kuitenkaan edellytä ilmoittautumista eikä ilmoittautuminen ole sitova.

Ilmoittaudu tästä

Esteettömyystiedot: Sisäänkäynnin vasen ovi automaattinen sähkökäyttöinen. Käsin avattavat ovet ovat raskaat. Tuulikaapissa vasemmalla sähköisesti painikkeesta avattavat leveät pariovet, joiden kautta pääsy hisseille. Suoraan sähköisesti avattava ovi aulaan, kynnys 35 mm.