Tervetuloa mukaan ilmastomarssiin, sillä #NytOnPakko toimia!

Ilmastonmuutos uhkaa koko ihmiskuntaa ja meidän tulevaisuuttamme. Tutkijat ovat varoittaneet päättäjiä ilmastonmuutoksesta jo vuosien ajan ja nyt on vihdoin saatava poliitikot ymmärtämään ilmastonmuutoksen vaikutukset yhteiskunnallemme. Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo nyt. Viime kesän paahtavat helteet, levälaatat vesistöissämme ja maailmalla mereen hukkuvat saarivaltiot ovat varoittavia esimerkkejä siitä mihin suuntaan maapallomme tila on menossa.

Helsingissä järjestettävän ilmastomarssin päätavoite on saada ilmastonmuutos poliittisen päätöksen teon keskiöön. Viime maanantaina julkaistun IPCC-ilmastopaneelin arviointiraportin mukaan ilmastonmuutoksen estämiseksi tehtävillä toimilla on jo nyt todella kiire! Raportissa varoitettiin erityisesti siitä, jos maapallon keskilämpötila tulee nousemaan enemmän kuin 1,5 astetta lopputulokset tulevat olemaan hälyttäviä eli toisin sanoen luvassa on inhimillisiä kriisejä, hätää ja katatrofeja, jonka vuoksi ensikevään eduskuntavaalit tulevat siis olemaan erityisen tärkeät ilmaston sekä sukupolvipolitiikan näkökulmasta.

Ilmastomarssi järjestetään lauantaina 20.10. Helsingissä Senaatintorilla, jossa kulkue kokoontuu klo 14.30 ja lähtee liikkumaan kohti eduskuntataloa klo 15.00. Tätä ennen me JYYn jäsenet voisimme yhdessä kokoontua Tuomiokirkon sivuportailla Unioninkadun puolella klo 14.30, jotta voimme marssia omana ryhmänämme.

Marssin jälkeen Eduskuntatalolla on luvassa paljon poliittisia puheita ja lisäksi pääsemme kuulemaan eri puolueiden kannat ilmastomarssin päätavoitteisiin. Osallistujia kehotetaan ottamaan ylioppilaslakki ja/tai opiskelijahaalarit mukaansa, jolla saamme näkyvyyttä opiskelijoille ja tuemme ilmastonmuutoksesta tehtyä tutkimustyötä. Myös oman yhteisön tunnukset saavat näkyä! Järjestäjien toive on kuitenkin se, ettei marssiin otettaisi mukaan puoluepoliittisia merkkejä.

Ilmastomarssin kärkiteemat ja tavoitteet löytyvät Ilmastomarssin Facebook-eventistä: https://www.facebook.com/events/2122339054700231/

Lisätietoa voi kysyä JYYn ympäristövastaavalta: wilma.jyrkinen@hallitus.jyy.fi