Tervetuloa äänestämään Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa! Vaaleissa valitaan edustajisto kaudelle 2018-2019. Vaaleissa äänioikeus on jokaisella yliopistoon läsnä olevaksi kirjoittautuneella perustutkinto-opiskelijalla sekä ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneella vaihto- ja jatko-opiskelijalla.

Ennakkoäänestys 2.-3.11.2017
Varsinaiset vaalipäivät 6.-8.11.2017

Äänestä näin:

  1. Klikkaa itsesi äänestyssivulle tästä!
  2. Kirjaudu sisään omilla yliopiston käyttäjätunnuksillasi (klo 8-20 välisenä aikana).
  3. Valitse ehdokas ja äänestä! Järjestelmässä on mahdollista muuttaa annettua ääntä äänestysaikoina kirjautumalla uudestaan.

Ehdokkaat

Tsekkaa ehdokaslista täältä.

Löydä ehdokas vaalikoneesta!


Lisätietoja äänestämisestä

Sähköinen äänestys – äänestä missä vaan!

Äänestys tapahtuu sähköisessä Vakka-järjestelmässä, johon kirjaudutaan yliopiston henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla. Järjestelmään on pääsy äänestyspäivinä klo 8-20 välisenä aikana. Äänestää voi internetiin kytketyillä päätelaitteilla.

Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa mahdollisuuden äänestysjärjestelmän käyttöön erillisillä äänestyspisteillä seuraavasti:

  • 2.11.2017 klo 11-15 Ilokiven aula
  • 3.11.2017 klo 11-15 Ylistönrinne
  • 6.11.2017 klo 11-15 Ruusupuisto
  • 7.11.2017 klo 11-15 Liikunta
  • 8.11.2017 klo 11-15 Agora ja yliopiston pääkirjasto

Oletko jatko-opiskelija?

Olemme saaneet yhteydenottoja joiltakin jatko-opiskelijoita, joilla on ongelmia kirjautumisessa. Järjestelmä ei tunnista äänioikeutta. Tämä voi johtua siitä, että vaikka opiskelija on maksanut JYYn jäsenmaksun ja on läsnäoleva opiskelija, tieto jäsenmaksusta ei siirry yliopiston järjestelmiin, mikäli jäsenmaksun maksamisesta ei ilmoiteta opintopalvelujen ohjeen mukaisesti opintopalveluihin.

Ohjeet: https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/jatko-opiskelijoiden-ilmoittautuminen

Koska jäsenyystiedot ja sitä kautta myös tiedot äänioikeutetuista tulevat koottuna tiedonsiirtona yliopistolta ja mikäli tieto jäsenmaksusta ei ole yliopistolla tiedossa, se ei automaattisesti siirry myöskään JYYlle.

Tilanteesta huolimatta JYY haluaa pitää huolen äänestysoikeuden toteutumisesta.

Mikäli olet yllä kuvatun mukaisessa tilanteessa, yhteys toiminnanjohtajaan. Tietojen päivitys järjestelmään vie hetken, joten siksi on tärkeää, että asia laitetaan vireille mahdollisimman pian, mikäli olet kyseisen kaltaisessa tilanteessa.

Ongelmia äänestämisessä?

Äänestää saavat kaikki perustutkinto-opiskelijat sekä jäsenmaksun maksaneet vaihto- ja jatko-opiskelijat. Mikäli sinulla on voimassa oleva opiskelijakortti, on sinulla myös edustajistovaaleissa äänioikeus.

Mikäli sinulla on mielestäsi äänioikeus, mutta äänestys ei onnistu, ota yhteyttä JYYn toiminnanjohtajaan.

Eetu Kreivi
Toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja@jyy.fi
+358 45 138 6816