Edustajistovaaleissa on ehdolla 130 ehdokasta

Juttua muokattu: Lisätty linkki ehdokaslistaan 1.10.2021 klo 17.09.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) edustajistovaalien ehdokasasettelu sulkeutui keskiviikkona 29. syyskuuta. Vaaleissa on ehdolle yhteensä 130 ehdokasta kahdeksalta eri listalla. Edellisiin, vuonna 2019 käytyihin vaaleihin nähden ehdokasmäärä putosi 57 ehdokkaalla.

Edustajistovaalit käydään 28.10.-3.11. ja niissä valitaan  41-jäseninen edustajisto toimikaudelle 2022-2023. Edustajisto käyttää ylioppilaskunnassa korkeinta päätösvaltaa ja päättää muun muassa budjetista, ylioppilaskunnan keskeisien työntekijöiden rekrytoimisesta ja ylioppilaskunnan jäsenmaksusta.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Miikael Saksman uskoo, että yksi keskeinen ehdokasmäärän laskuun vaikuttanut tekijä on ollut koronapandemian aiheuttama väsymys.

”Ehdokasmäärän lasku oli odotettavissa, mutta onhan se siitä huolimatta demokratian toteutumisen kannalta huolestuttava kehityssuunta. Ehdolle asettui kuitenkin onneksi 130 opiskelijademokratian sankaria, joita voidaan kiittää siitä, että toimintakykyinen ja päätösvaltainen edustajisto saadaan kasattua.”

Mikäli ehdokasmäärät jämähtävät myös koronapandemian jälkeen nykyisella tasolle, on Saksmanin mukaan syytä alkaa kriittisesti tarkastella edustajiston nykyistä kokoa.

Pääset tutustumaan ehdokkaisiin täällä.

Vaaleissa äänestäminen on helppoa

Kaikki Jyväskylän yliopiston opiskelijat ovat JYYn jäseniä, maksavat vuosittain JYYn jäsenmaksun ja ovat äänioikeutettuja vaaleissa. On tärkeää käyttää omaa äänioikeuttaan, koska silloin JYY tekee niitä asioita, joita opiskelijat haluavat.

Äänestys järjestetään sähköisesti ennakkoäänestyspäivinä 28.-29.10. sekä varsinaisina vaalipäivinä 1.-3.11. Äänestyslinkki aukeaa myöhemmin osoitteessa jyy.fi/aanesta. Sitä ennen voit käydä tutustumassa edustajistovaaleihin, ehdokkaisiin ja edustajistoryhmiin JYYn vaalisivuilla.

Vaalien tulos selviää ylioppilastalo Ilokivellä järjestettävissä vaalivalvojaisissa 3.11. Vaalivalvojaisia on mahdollista myös seurata etänä JYYn Youtube-kanavalla @JYYtubettaa.

Lisätietoa

Miikael Saksman
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
edarivaalit@jyy.fi

Minna Oinas
Toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja@jyy.fi
+358 45 138 6816