JYY esittää Heidi Rättyää Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen 2019

Kuvassa Heidi Rättyä. Kuva: Kati Kärkkäinen

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on päättänyt torstaina 27. syyskuuta järjestetyssä edustajiston kokouksessa esittää Heidi Rättyää Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n hallitukseen vuodelle 2019. Edustajisto oli päätöksessään yksimielinen.

23-vuotias Rättyä työskentelee tällä hetkellä JYYn hallituksessa vastuusektoreinaan korkeakoulupolitiikka ja kansainväliset asiat. SYL:ssä hän toivoo pääsevänsä työskentelemään samojen sektoreiden parissa kansallisella tasolla.

– Haluan olla mukana rakentamassa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja laajasti osallistavaa ylioppilasliikettä. Ensi kevään eduskuntavaaleissa opiskelijan äänen pitää kuulua vahvasti koulutuksen riittävän rahoituksen ja opiskelijan toimeentulon puolesta, Rättyä kertoo.

Englannin kielen opettajaksi opiskeleva Rättyä on työskennellyt korkeakoulupolitiikan parissa myös Englannin kielen ja opettajaksi opiskelevien ainejärjestöissä Magna Carta ry:ssä ja Jano ry:ssä. Lisäksi hän vaikuttaa Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa opiskelijajäsenenä.

– Heidi on aikaansaava, vastuuntuntoinen ja huolella aiheisiin perehtyvä vaikuttaja. Hän on erittäin pätevä tekemään valtakunnallista opiskelijoiden edunvalvontaa ensi vuonna osana SYL:n tiimiä, toteaa JYYn edustajiston puheenjohtaja Bella Forsgrén.

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valitaan liittokokouksessa 16.–17. marraskuuta Espoossa. SYL edustaa kaikkia noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa, ja sen jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat.

 

Lisätietoja:

Aapeli Tourunen

JYYn hallituksen puheenjohtaja

pj@hallitus.jyy.fi

045 137 1964