JYY hakee päätoimittajaa ylioppilaslehti Jylkkäriin

Onko rohkeat ja luovat juttuideasi torjuttu isoissa mediataloissa? Huomaatko olevasi synnynnäinen johtaja, joka innostuu uusista ideoista ja saa innostettua ja kannustettua muita kehittymään työssään paremmiksi? Haaveiletko mahdollisuudesta saada vapaat kädet kehittää jostain lehdestä Suomen paras? Tervetuloa Jylkkärin päätoimittajaksi!

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) hakee Jyväskylän ylioppilaslehteen uutta päätoimittajaa 1.2.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. JYY on noin 12 500 yliopisto-opiskelijan muodostama julkisoikeudellinen yhteisö. Toimimme jäsentemme edunvalvonta- ja palveluorganisaationa. Jyväskylän ylioppilaslehti on vuodesta 1960 julkaistu lehti, joka ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa lukukausien aikana. Lehden normaalipainos on 6000 kappaletta. Lisäksi lehdellä on omat jylkkari.fi-osoitteessa toimivat verkkosivut.

Päätoimittaja vastaa lehden toimituksellisesta sisällöstä ja teknisestä toteutuksesta sekä toimii toimitussihteerinä. Päätoimittajan lisäksi toimituksessa työskentelee taittava toimittaja ja siviilipalvelusmies, joiden lähijohtajana päätoimittaja toimii. Lähitulevaisuudessa työyhteisö tulee koostumaan vuosittain vaihtuvan siviilipalvelusmiehen lisäksi kaksi kertaa vuodessa vaihtuvasta harjoittelijasta, joiden rekrytointi ja työn johtaminen kuuluu päätoimittajan tehtäviin. Lehden tekemiseen osallistuu myös avustajajoukko, jonka ohjaamisesta päätoimittaja vastaa. Työhösi kuuluu myös vastuu lehden taloudesta. Tehtävä vaatii taitoa suunnitella sekä kykyä tehdä itsenäisiä toimituksellisia päätöksiä. Tehtävän menestyksekkään hoidon edellytyksenä on yliopistoyhteisön ja ylioppilaskunnan tuntemus.

Edellytämme sinulta:

 • taitoa kirjoittaa eri tyyppisiä juttuja sekä editoida muiden tekstejä
 • erinomaista suomen kielen ja hyvää englannin kielen taitoa
 • kokemusta lehden taittamisesta, valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä
 • kykyä ylläpitää ja kehittää lehden sähköisiä viestintäkanavia (nettisivut, sosiaalinen media, videot ja podcastit)
 • soveltuvia korkeakouluopintoja
 • kokemusta ihmisten johtamisesta

Tarjoamme sinulle muun muassa:

 • mahdollisuuden revitellä ja päästä julkaisemaan Suomen kiinnostavimpia juttuja
 • mahdollisuuden kehittää luovasti lehden sähköistä viestintää (sosiaalinen media, videot, podcastit)
 • kiinnostavan toimintaympäristön
 • hauskan ja kannustavan työyhteisön
 • mahdollisuuden hakea asumaan JYYn omistamiin asuntoihin
 • vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen

Päätoimittajan palkka on Journalistiliiton työehtosopimuksen mukainen, palkkaluokka IIIa. Lehden työntekijät lomautetaan kesä-heinäkuuksi ja joulukuuksi, jolloin lehti ei ilmesty. Työsuhteessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa.

Mikäli olet kaikkien aikojen paras tuleva Jylkkärin päätoimittaja, toimita hakemuksesi, ansioluettelosi ja työnäytteesi pdf-tiedostoina maanantaihin 7.1. klo 12.00 mennessä osoitteeseen toiminnanjohtaja@jyy.fi. Sähköpostin otsikoksi “Jylkkärin päätoimittajan haku”. Hakemukset kuitataan vastaanotetuksi. Tulemme ottamaan yhteyttä haussa etenevien hakemuksessaan ilmoittamiin suosittelijoihin.

Varsinaiset haastattelut järjestää 16.–17.1.2019 rekrytointiryhmä, joka myös tekee esityksensä valittavasta henkilöstä. Valinnan tekee 41 jäseninen edustajisto iltakokouksessaan 17.1.2019.

Hakemukset: JYYn toiminnanjohtaja Minna Oinas, toiminnanjohtaja@jyy.fi
Lisätietoja: Päätoimittaja Jaana Kangas, 045 137 1957, paatoimittaja@jylkkari.fi