JYYn Heidi Rättyä valittiin Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen 2019

SYL:n hallitus 2019: Puheenjohtaja Sanni Lehtinen (edessä keskellä). Hallituksen jäsenet (vasemmalta lähtien) Titta Hiltunen, Helmi Andersson, Roope Tukia, Suvi Vendelin, Heidi Rättyä ja Kim Kujala.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) ehdokas Heidi Rättyä on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2019. Valinta tehtiin SYL:n liittokokouksessa 16.-17.11.2018 Espoon Otaniemessä.

23-vuotias Rättyä opiskelee Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan englannin kieltä ja sivuaineinaan venäjän kieltä ja kulttuuria sekä opettajan pedagogisia opintoja.  Rättyä on toiminut vuoden 2018 JYYn hallituksessa vastuusektoreinaan korkeakoulupolitiikka ja kansainväliset asiat.

– Mahtavaa päästä jatkamaan edunvalvontatyötä valtakunnallisella tasolla ylioppilaskunnan hallitusvuoden jälkeen. Ensi vuosi on vaalien ja hallitusohjelmavaikuttamisen vuoksi poikkeuksellisen tärkeä, ja ylioppilasliikkeen vaikuttavuutta testataan kevään aikana tosissaan, Rättyä kommentoi.

Liiton puheenjohtajaksi valittiin Sanni Lehtinen (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta). Muut hallituksen jäsenet vuonna 2019 ovat Titta Hiltunen (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta), Helmi Andersson (Åbo Akademis Studentkår), Kim Kujala (Vaasan yliopiston ylioppilaskunta), Suvi Vendelin (Aalto yliopiston ylioppilaskunta) ja Roope Tukia (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta).

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on valtakunnallinen opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 opiskelijaa Suomessa. Sen jäseniä ovat kaikki Suomen ylioppilaskunnat. Otaniemen liittokokouksessa ylioppilaskuntien delegaatiot valitsivat hallituksen sekä päättivät liiton seuraavan vuoden toiminnan ja talouden suuntaviivoista.


Lisätietoja:

Aapeli Tourunen

JYYn hallituksen puheenjohtaja

pj@hallitus.jyy.fi

045 137 1964