JYYTISET viikolle 36/2018: Uudet tuulet puhaltavat – Ilokivi uudistuu, uusi Jylkkäri on ilmestynyt, uudet opiskelijat ja uusi lukuvuosi!

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 3.9.-9.9.2018

 

TIEDOTTEET

 • Opiskelijoiden liikuntasalivuorot haussa!
 • JYYn keskustoimiston laajennetut aukioloajat syyskuussa
 • JYYn lukuvuosikalenterit edelleen myöhässä
 • Ilokivi uudistuu! Vastaa kyselyymme netissä ja vaikuta muutoksiin!
 • Uudistunut Jylkkäri on ilmestynyt
 • Jylkkärin avustajapalaveri
 • Vehkakuja 2:sta vapautumassa kaksioita

REKRYT

 • JYY hakee Reilun kaupan -koordinaattoria
 • Palloilun DREAM TEAMiin syksyksi 2018!
 • Vapaaehtoisen kerta-avun koulutus

MENOVINKIT

 • Kaupunkipyöräilykoulutus
 • Lukukauden Startti
 • JYYn avajaismessut Agoralla
 • JYYn uusien ilta / Grand Opening
 • Uusia alkuja – keittiötarvikkeita opiskelijoille maksutta
 • Kick-off party with ESN JKL
 • Kaveri- ja lukukoirat tavattavissa kampuksella
 • Poikkitieteelliset Haalaribileet
 • Poikkitieteelliset syyskauden avajaiset
 • Voice-kuoron Kiss From A Rose -konsertit

TIEDOTTEET

 

OPISKELIJOIDEN LIIKUNTASALIVUOROT HAUSSA!

Huom: Hae viimeistään 31.8.!

Opiskelijoiden tulevan lukuvuoden 2018-19 salivuorot ovat nyt haussa. Lisätiedot ja hakulomake löytyvät yliopistoliikunnan nettisivuilta.

Lisätietoa: https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/henkilostoliikunta-ainejarjestovuorot-ja-tapahtumat/ainejarjestovuorot/varaa-sali-tai-kenttavuoro/varaa-sali-tai-kenttavuoro

 

JYYN KESKUSTOIMISTON LAAJENNETUT AUKIOLOAJAT SYYSKUUSSA

Ma-To klo 11-16, Pe klo 11-15

JYYn keskustoimisto Ilokivellä ottaa syyskuun ajaksi käyttöön laajennetut aukioloajat.

Tervetuloa noutamaan tarra opiskelijakorttiin ja hakemaan kalenteri (heti kun ne saapuvat)!

 

JYYN LUKUVUOSIKALENTERIT EDELLEEN MYÖHÄSSÄ

Lukuvuosikalentereissa on edelleen toimitusongelmia. Tiedotamme tilanteen edistymisestä verkkosivuillamme ja Facebookissa. Varovainen arvio toimitusajasta on saatu viikolle 36, mutta ilmoitamme vielä kun ne ovat noudettavissa!

 

ILOKIVI UUDISTUU! VASTAA KYSELYYMME NETISSÄ JA VAIKUTA MUUTOKSIIN!

Nettikysely avoinna 3.-23.9.

Ilokivi täyttää ensi vuonna 55 vuotta. Jotta juhla ja arki jatkuisivat Ilokivessä myös tulevaisuudessa niin upeina kuin mahdollista, teemme nyt asiakastutkimusta Ilokiven palvelujen käyttäjille. Voit olla satunnainen pistäytyjä, Ilokivessä tai muualla kampusalueella työskentelevä, Ilokiven klubikeikkojen vakiokävijä, järjestöaktiivi tai muu innostunut. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Ilokiven lounaslippupaketti!

Lisätietoa: jyy.fi/kampuksenjalokivi

 

UUDISTUNUT JYLKKÄRI ON ILMESTYNYT

Syksyn ensimmäinen Jylkkäri on ilmestynyt. Kesän aikana Jyväskylän ylioppilaslehti on saanut uuden ulkoasun ja lehden konseptia on uudistettu. Nappaa lehti mukaan kampuksella ja kaupungilla olevista jakelutelineistä!

Lisätietoja: www.jylkkari.fi

 

JYLKKÄRIN AVUSTAJAPALAVERI

Ti 4.9. klo 16-18, Ylä-Ruthin kabinetti, Seminaarinkatu 19

Tule tekemään kanssamme lehteä, jota opiskelijat haluavat lukea! Tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta tai valokuvaamisesta ei vaadita, vaan toimitus auttaa tarvittaessa.

 

VEHKAKUJA 2:STA VAPAUTUMASSA KAKSIOITA

Vehkakuja, Savelan kaupunginosassa, tarjoaa viihtyisää asumista opiskelijoille. JYYn omistamien 8-kerroksisten talojen loistava sijainti niin viereisten ulkoilumaastojen kuin alueen palveluidenkin osalta takaavat asumiselle hienot puitteet. Ja mikä parasta, Vehkakujalla voi asua myös valmistumisen jälkeen. Vehkakujan asukkaiden vuokraan kuuluu veden, sähkön ja netin lisäksi Rentukan kuntosalin käyttömahdollisuus. Jos olet kiinnostunut muuttamaan 1.10. alkaen kaksioon, ole yhteydessä JYY Asukaspalveluihin: asunnot@jyy.fi, 014 607 201.

Lisätietoa: www.kortepohja.fi/vehkakuja-2

 

REKRYT

 

JYY HAKEE REILUN KAUPAN -KOORDINAATTORIA

28.8. – 16.9.

JYY ja Jyväskylän yliopisto etsivät koordinaattoria projektille, jonka tavoitteena on Reilun kaupan tuotteiden käytön edistäminen ja tietoisuuden lisääminen. Reilu yliopisto -koordinaattorin tehtäviin kuuluu tiedottaminen Reilun kaupan -tuotteista sekä yhteydenpito tiedekuntiin, ainejärjestöihin ja kampusalueella toimiviin opiskelijaravintoloihin. Myös kokouksiin osallistuminen sekä tempausten ja tapahtumien järjestäminen on osana koordinaattorin tehtävää. Koordinaattorinpaikkaa voi hakea sekä vanha että uusi opiskelija!

Lisätietoa: https://jyy.fi/jyy-etsii-reilu-yliopisto-koordinaattoria-2/

 

PALLOILUN DREAM TEAMIIN SYKSYKSI 2018!

Oletko innokas palloilija? Palloilun Dream Team on palloilusta kiinnostuneiden opiskelijoiden tiimi. Tiimiin voi hakea kuka vain JAMKin, JYn tai HUMAKin opiskelija tai JYn tai JAMKin henkilökunnan jäsen. Kukin tiimin jäsen saa vastuulleen yhden korkeakoululiikunnan palloiluvuoron, jolla hän käy kerran viikossa. Tiimiläinen laskee vuoron kävijämäärän, tarkastaa liikuntamaksun ja antaa palautetta vuorosta korkeakoululiikunnan suunnittelijoille. Tiimiläisen ei tarvitse vetää treenejä, tärkeintä on kiinnostus ja halu toimia linkkinä palloiluvuorolla kävijöiden ja liikuntatoimiston kanssa.

Lisätietoa: https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/korkeakoululiikunta/palloilu/dream-team

 

VAPAAEHTOISEN KERTA-AVUN KOULUTUS

Ilmoittaudu 2.9. mennessä! To 6.9. klo 16.30, Kansalaistoiminnankeskus Matara

Onnistuuko kodin pienet huollot, haluatko saattaa ikäihmisen kauppaan tai auttaa uuden älypuhelimen käyttöönotossa? Haemme kerta-apu toimintaamme uusia vapaaehtoisia. Vapaaehtoinen sitoutuu yhteen vapaaehtoistehtävään kerrallaan.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/302172227182114/

https://beta.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/osallistu-ja-vaikuta/vapaaehtoistoiminta-vapari

 

MENOVINKIT

 

KAUPUNKIPYÖRÄILYKOULUTUS

Ma 3.9. klo 18, Yliopiston kirjaston edusta

Hallitsetko turvallisen autojen seassa pyöräilemisen? Osaatko erottaa pyöräkaistan pyörätiestä? Miten kannattaa ryhmittäytyä risteyksissä? Kuka väistää ja ketä? Avoin ja ilmainen koulutus fiksuun fillarointiin kaupunkialueella. Koulutukseen sisältyy lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen reilu tunti pyöräilemistä omilla fillareilla keskustassa.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1921602661194496/

 

LUKUKAUDEN STARTTI

Ma 3.9. klo 22, BRA2

Lukukauden startti on täällä taas! Kesälomat on nyt lusittu ja samalla on tullut aika kaivaa pölyttyneet haalarit kaapista ja tuulettaa niitä oikein kunnolla. Uusien fuksienkin on vihdoin mahdollisuus päästä tutustumaan Jyväskylän kuuluisaan opiskelijaelämään. Tapahtumaan ILMAINEN sisäänpääsy, lisätiedot facebookeventistä.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/306227636625662/

 

JYYN AVAJAISMESSUT AGORALLA

Ti 4.9. klo 9-16, Agoran aula

Avajaismessuilla pääset tutustumaan Jyväskylän yliopiston ja JYYn yhteistyökumppaneihin, harrastejärjestöihin ja edustajistoryhmiin sekä heidän toimintaansa! Messutilana toimii Agoran aula ja messujen jälkeen rannan puoleisella nurmialueella järjestetään yhteinen avajaispiknik. Tule mukaan tutustumaan toimintaan ja yhteistyökumppaneihin sekä osallistumaan erilaisiin arvontoihin!

Lisätietoja: viestinta-asiantuntija@jyy.fi

 

JYYN UUSIEN ILTA / GRAND OPENING

Ke 5.9. klo 18 alkaen, Ilokivi

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta järjestää perinteikkäät avajaisbileet ylioppilastalo Ilokivellä keskiviikkona 5.9. Tiedossa on huikeaa yhdessäoloa, katuruokaa, kisailua ja tietenkin tanssia ja biletystä yhdessä Jyväskylän parhaiden tiskijukkien sekä uskomattoman Laitamo-yhtyeen johdatuksella. JYYn Grand Opening on loistava tilaisuus päästä tutustumaan uusiin opiskelijoihin ainejärjestöstä riippumatta. Ennakkoliput 6€, ovelta 7€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/458635774617515/

 

UUSIA ALKUJA – KEITTIÖTARVIKKEITA OPISKELIJOILLE MAKSUTTA

Ke 5.9. klo 15-18, Veturitallit

Veturitalleilla jaetaan keittiötarvikkeita Jyväskylässä asuville opiskelijoille Uusia alkuja -tapahtumassa.

Keski-Suomen Marttojen ja Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen järjestämässä Uusia alkuja -tapahtumassa opiskelijat voivat kerätä tapahtumassa itselleen tarpeellisia keittiötarvikkeita. Keittiövälineet on kerätty elokuun aikana lahjoituksena opintonsa aloittaville, Jyväskylässä asuville opiskelijoille. Maksutta noudettaviin tavaroihin kuuluu kaikkea keittiöön kuuluvaa välineistöä, pois lukien teräaseet ja sähkölaitteet.

Lisätietoa: Kirsi Alastalo, puh. 014 266 4218 / kirsi.alastalo@jkl.fi

 

KICK-OFF PARTY WITH ESN JKL

Ke 5.9. klo 22, Bra2

Tervetuloa tämän lukuvuoden ensimmäiseen ESN Jyväskylän tapahtumaan! Tapahtuma on avoin kaikille ja tarjoaa mainion tilaisuuden tutustua uusiin vaihtareihin!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/2060574070924095/

 

KAVERI- JA LUKUKOIRAT TAVATTAVISSA KAMPUKSELLA

To 6.9. klo 16.30-17.30

Kaveri- ja lukukoiratoiminta käynnistyy nyt JYU:ssa vakioajoin. Koirat ovat tavattavissa ainakin kaksi kertaa kuussa Mattilanniemen koiraluokassa MaA104. Moni opiskelija tapaa koiria mielellään, minkä vuoksi koirien tapaamisiin on ilmottauduttava ja yhden ryhmän vierailu kestää puoli tuntia kerrallaan. Toimi siis näin: 1) Käy katsomassa kielikeskuksen Knowhau:n sivuilta milloin koirat ovat kampuksella.

2) Käy ilmoittautumassa omiin aikatauluihisi sopivaan tapaamiseen Korpissa, vierailut löytyy koodilla xKoirat (Kaveri- ja lukukoirat kampuksella).

Lisätietoa: https://kielikeskus.jyu.fi/knowhau

 

MUSICA-KUORON KOELAULUT

To 6.9. klo 18 salissa M103

Musica-kuoro etsii uusia laulajia joukkoonsa! Paikkoja on avoinna joka stemmassa. Harjoittelemme säännöllisesti joka torstai klo 18-21 sekä yhden viikonlopun per kuukausi. Koelaulut järjestetään torstaina 6.9. klo 18 Jyväskylän yliopiston Musica-rakennuksella salissa M103. Tarkemmat tiedot kuoron Facebook-sivulla. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa: www.musicakuoro.net

 

POIKKITIETEELLISET HAALARIBILEET

To 6.9. etkot klo 19 alkaen, Revolution, ovet auki Poikkareille klo 21, BRA2

POIKKARIT OVAT TÄÄLLÄ TAAS!! Viralliset Poikkarietkot Revolutionissa klo 19 alkaen, BRA2:n ovet Poikkareille aukeavat klo 21. Etkoilijoille luvassa tarjouksia ja muuta huikeeta ohjelmaa ja BRA2:n edustalla RedBull -auto ja DJ viihdyttävät Poikkarijonottajia! Liput 3€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/2076385639071079/

 

POIKKITIETEELLISET SYYSKAUDEN AVAJAISET

To 6.9. klo 22, Club Escape

Vaikka kesä alkaa olla jo ohi, ei ole syytä paniikkiin! Kuluneen kesän seksihelteet palaavat vielä kerran Poikkitieteellisten kevätkauden avajaisten merkeissä. Nyt on lupa kaivaa esiin kuumimmat rantavaatteet sekä viileimmät hatut vielä viimeistä kertaa ennen kuin ne unohdetaan talveksi kaapin uumeniin. Sonnustaudu siis säähän sopivalla tavalla ja suuntaa sandaalisi kohti Esciä! Liput 3€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/470343403448810/

 

VOICE-KUORON KISS FROM A ROSE -KONSERTIT

La 15.9. klo 18, Jyväskylä Palokan koulukeskus / Su 16.9. klo 19, Hankasalmen monitoimitalo

”Jos toivoa saisin, sinut löytäisin. Jos tahtoa saisin, sinuun törmäisin.” Näillä sanoilla alkaa konsertti, joka sisältää niin suomen- kuin englanninkielistäkin pop- ja rock-musiikkia laidasta laitaan. Konsertissa kuullaan raikkaina kuorosovituksina kappaleita mm. Egotripiltä ja Sealilta. Säestäjänä toimii Solitary Company-bändi, kuoronjohtajana Tarja Erkkilä, ohjauksesta vastaa Tuuli Peltomaa. Liput ovelta/ennakkoon: Aikuiset 15€/13€, Opiskelijat 10€/8€, Lapset (7-15 v.) 8€/6€, Lapset (alle 7 v.) ilmaiseksi. Tervetuloa!

Lisätietoa: https://voicerocks.wordpress.com/konsertit/