Keskittäminen kannattaa opiskelijallakin – oman keskisuomalaisen osuuskaupan asiakasomistajuus on taloudellisen hyödyn lisäksi yhteiskuntavastuuta

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Sijoita 100 – Saat 100! Kun liityt Osuuskauppa Keskimaan asiakasomistajaksi 7.–20.9.2020, saat 100 euron arvoiset etusetelit. Katso lisää: www.keskimaa.fi/liity

Osuuskauppa Keskimaan asiakasomistajana voi kerryttää Bonusta 105 toimipaikassa Keski-Suomessa. Viiden konkreettisen rahallisen hyödyn lisäksi asiakasomistajuus on satsaus paikalliseen, yhteisölliseen hyvään tähtäävään yritykseen.

Keski-Suomessa syödään, majoitutaan, säästetään, sijoitetaan, liikutaan, tankataan, herkutellaan, juhlitaan ja harrastetaan S-ryhmän palveluita hyödyntäen. Jyväskylän saama lempinimi ”Vihreän kortin valtakunta” on paitsi hauska, myös totuudenmukainen: Osuuskauppa Keskimaalla on tällä hetkellä yli 133 000 asiakasomistajaa. Peittolukema on asukasmäärään suhteutettuna Suomen kärkipäätä 19 osuuskaupan keskuudessa.

– S-Etukortilla tapahtuneiden maksutapahtumien määrä on Keskimaalla valtakunnallisesti suurin. Voidaan siis sanoa, että vihreää korttia käytetään Keski-Suomessa eniten, asiakkuuspäällikkö Tuija Kivi toteaa.

– Asiakasomistajuus on joillekin jopa ylpeyden aihe, sillä toiminta ei tähtää voiton maksimointiin. Osuuskauppojen toiminta eroaa monista muista yrityksistä siten, ettei niillä ole jäsentensä lisäksi muita omistajia. Tämän vuoksi liiketoiminnan hyöty palautuu aina takaisin asiakasomistajille, olipa se sitten suorien rahallisten etujen, palveluiden parantamiseen käytettyjen investointien tai liiketoiminnan tuloksen jakamisen kautta.

Kynnys tulla mukaan omistamaan keskisuomalaista yritystä on tehty mahdollisimman pieneksi.

– Kun sijoittaa 100 euroa osuusmaksuun, saa sadan euron arvoiset liittymisedut. Uusille asiakasomistajille postitettavassa etuvihkossa on esimerkiksi kaksi 25€ arvoista mihin tahansa toimipisteeseemme käyvää alennuskuponkia, Kivi toteaa.

Tutustu liittymisetuihin

Viisi taloudellista hyötyä asiakasomistajuudesta

Osuuskauppa Keskimaan toiminta-ajatuksena on palveluiden ja etujen tuottaminen asiakasomistajille. Asiakasomistajajärjestelmän konkreettisimmat hyödyt ovat Bonus, maksutapaetu, Tankkausbonus, ylijäämänpalautus ja osuusmaksun korko.

Bonus = Bonus kertyy asiakasomistajatalouden (yksittäisen henkilön, pariskunnan tai koko perheen) S-Etukorttiostoista. Bonusta kertyy myös S-ryhmän yhteistyökumppanien, kuten Elisan ja LähiTapiolan, kautta. Keskimaan asiakasomistajat saivat vuonna 2019 Bonusta 21,2 miljoonaa euroa.

Maksutapaetu = Maksutapaetu on rahana maksettava 0,5 prosentin lisäetu, jota kertyy sekä debit- että credit-puolen maksuista. Edellä mainitun Bonuksen lisäksi Keskimaan asiakasomistajat saivat vuonna 2019 maksutapaetua 0,6 miljoonaa euroa.

Tankkausbonus = Tankatessasi ABC:lla saa lisäksi Tankkausbonusta, joka on asiakasomistajataloutesi bonusprosentin mukainen alennus litrahinnasta. Suoran litra-alennuksen (bensiini, diesel, Eko E85-polttoneste ja polttoöljy) lisäksi ostosten summa lasketaan yhteen kaikkien bonusostojen kanssa.

Ylijäämänpalautus = Jokainen S-ryhmän 19 osuuskaupasta päättää itsenäisesti, maksaako se ylijäämänpalautusta asiakasomistajilleen. Osuuskauppa Keskimaa on maksanut palautuksen 20 vuotena peräkkäin. Vuoden 2019 palautusprosentti oli 1 %, jolloin keskisuomalaisten asiakasomistajien S-tileille maksettiin 4,7 miljoonaa euroa elokuussa 2020.

Osuusmaksun korko = Liittyessäsi asiakasomistajaksi, maksat 100 euron osuusmaksun. Osuuskaupan edellisen vuoden tuloksesta riippuen osuusmaksulle voi saada korkoa. Esimerkiksi vuonna 2019 osuusmaksun korkoa maksoi kuusi osuuskauppaa – Keskimaa yhtenä niistä.

Yhteistä hyvää rakentamassa – asiakasomistajuus on yhteiskuntavastuuta

Osuustoiminta on aina ollut yhteisöllistä ja konkreettiseen kehittämiseen nojaavaa. Keskimaa kantaa vastuunsa kiertotalouden puolesta, ilmastonmuutosta vastaan, eettisen toimintakulttuurin ja ihmisoikeuksien parantamiseksi sekä hyvinvoinnin hyväksi.

– Tuemme sponsoroinnilla vuosittain keskimäärin 20 000 lapsen ja nuoren harrastustoimintaa eri paikkakunnilla. Vuosittain suurin yhteiskuntavastuullinen ponnistuksemme on Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanja, jonka lahjoituskohteen asiakasomistajamme saavat luonnollisesti päättää, Tuija Kivi kertoo.

– Esimerkiksi edellisvuoden noin 132 000 euron arvoisella lahjoituksella kunnostettiin kolmea maakuntamme suosituimpiin lukeutuvaa ulkoilureittiä sekä kunnostettiin leikkipuistoja ja -alueita Lutakossa, Jämsässä ja Saarijärvellä.

Kesällä 2020 Keskimaa lanseerasi 25 ruokakaupan pullonpalautuskoneissa olevan lahjoitustavan: tölkeistä ja pulloista kertyneet rahat voi lahjoittaa toimipaikkakohtaisesti valittuihin hyväntekeväisyyskohteisiin. Lahjoituskohteet suuntautuvat meneillään olevassa ensimmäisessä vaiheessa pääosin lapsi- ja nuorisotyöhön; esimerkiksi Laukaassa perhekahvila- ja muskaritoimintaan, Kyyjärvellä partiolaisten retkeilyvarusteisiin ja Jyväskylässä Köhniön uimarannan hyppytornin kunnostamiseen.

Keski-Suomessa voit bonustella seuraavissa toimipaikoissa

 • 3 Prismaa: Seppälä, Keljo ja Palokka
 • 24 S-marketia ja Mestarin Herkku
 • 15 Salea
 • 15 ravintolaa: Hesburger Prisma Seppälä, HesburgerSokos Jyväskylä, Rosso Kirkkopuisto, Rosso Jyväskeskus, Green Egg, Presso Seppälä, Pizzabuffa Seppälä, Mestarin Keittiö, Revolution, Amarillo, Venn, Jalo Kitchen & Lounge, Franseska, Frans & Sandra ja Trattoria Aukio
 • 2 yökerhoa: Freetime ja Bra
 • 2 hotellia: Solo Sokos Hotel Paviljonki ja Original Sokos Hotel Alexandra
 • 7 ABC-liikenneasemaa
 • 4 ABC Car Washia
 • 27 abc-automaattiasemaa
 • Kodin Terra
 • 2 kukkakauppaa: Mestarin Kukka ja Kukkakauppa Ilona
 • Kauppakeskus Sokkari

Osuuskauppa Keskimaan omien toimipaikkojen lisäksi bonusta voi kerryttää hyödyntämällä S-ryhmän yhteistyökumppaneiden etuja. Yhteistyökumppaneita ovat valtakunnallisesti:

 • Elisa
 • LähiTapiola
 • Oral Hammaslääkärit
 • Silmäasema
 • Sector Alarm
 • Viking Line
 • Eckerö Line
 • VantaanEnergia

Sijoita 100 – Saat 100! Kun liityt Osuuskauppa Keskimaan asiakasomistajaksi 7.–20.9.2020, saat 100 euron arvoiset etusetelit. Katso lisää: www.keskimaa.fi/liity