Etsiään nuoria itsenäisyyspäivän kunniavartioon

Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän varuskunta ja Jyväskylän seurakunta järjestävät itsenäisyyspäivänä 6.12. useita tilaisuuksia kaupunkilaisille. Tänä itsenäisyyspäivänä järjestetään valtioneuvoston kanslian ja Suomi 100 –hankkeen suosittelemana myös erityisiä kunniavartiohetkiä, joissa kunkin haudan kohdalla seisoo vartiossa saman ikäinen ja samaa sukupuolta oleva henkilö kuin vainaja kuollessaan. Lue lisää hankkeesta täällä.

Jyväskylän Vanhan hautausmaan sankarihautojen kunniavartioon etsitään nyt mieshenkilöitä itsenäisyyspäivän seppeleenlaskun ajaksi. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (JAMKO) avustavat järjestäjätahoja kunniavartioon osallistuvien etsinnässä.

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 17.11. klo 8. JYYn ja JAMKOn jäsenet voivat ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Iät ja henkilömäärät ovat:

20 v. 1
21 v. 3
22 v. 6
23 v. 5
24 v. 4
25 v. 4

Kunniavartioon liittyvä aikataulu 6.12.17

klo 10.30 pukeutuminen lumipukuun Vanhan hautausmaan kappelissa
klo 11.00 järjestäytyminen haudoille
klo 11.15 kunniavartio alkaa
klo 11.30 seppeleenlaskutilaisuus alkaa
n. klo 12.00 tilaisuus ohi

Kunniavartioon tulijoiden tulisi pukeutua lämpimästi. Omien vaatteiden päälle osallistujat saavat puolustusvoimien lumipuvun ja karvalakin. Sään mukaiset jalkineet ja käsineet tulee olla omasta takaa. Kaupunki järjestää ilmoittautuneille infon tilaisuudesta ennen itsenäisyyspäivää.