On aika rakentaa kesän toimeentulo!

Lukuvuosi alkaa olla ohi ja on aika miettiä kesän toimeentuloa. Tässä tärpit kesäopintotukeen, asumistukeen kesätöiden ohella sekä mitä tehdä valmistumisen jälkeen.

Kelan etuudet kesän ajalle

Yleistä asumistukea voit saada samaan tapaan kuin muulloinkin. Mikäli opiskelet kesällä, voit hakea opiskelukuukausille kesäopintotukea Kelalta. Muista, että kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Muista että myös kesällä opintopisteitä tulee saada vähintään 5op per tukikuukausi sekä minimivaatimus 20 op/vuosi pätee myös kesäopintotukiin.

Jos jatkat samoja opintoja syksyllä, et voi saada työttömyysturvaa. Myöskään toimeentulotukea ei voi hakea, jos olet oikeutettu opintotukeen. Katso missä erityistapauksissa voit olla oikeutettu toimeentulotukeen.

Lisätietoa Kesäopintotuki

Saitko kesätöitä? Tsekkaa sen vaikutus asumistukeen

Mahtavaa, kesätyöt taskussa! Kesätyöt eivät ole este yleisen asumistuen saannille. Asumistuki tarkistetaan, jos ruokakunnan tulot kasvavat 400 euroa. Asumistuen tarkistus tehdään kätevimmin verkossa. Tarkastusta ei tarvitse tehdä, jos nykyisessä asumistukipäätöksessä on huomioitu tulevat kesätyötulot. Voit varmistaa tarvitseeko tuki tarkistaa soittamalla Kelan palvelunumeroon 020 692 201.

Jos käyt kesätöissä muualla kuin asuinpaikkakunnallasi, voit saada asumistukea myös tilapäisen poissaolon ajan!

Lisätietoa Asumistuki kesätyön ohella

Valmistuitko, mutta töitä ei vielä näy?

Onnea valmistumisen johdosta! Jos opintojen päättyessä olet vailla työtä, ilmoittaudu heti työttömäksi työnhakijaksi. Sinulla on valmistumisen jälkeen mahdollisuus saada Kelasta työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa.

Lisätietoa Valmistumisen jälkeen