Jyväskylän korkeakoululiikunta 

Jyväskylässä opiskelijalla on hyvät mahdollisuudet monipuolisen liikunnan harrastamiseen. Yliopisto-opiskelijan lähin liikuntapalveluiden tarjoaja on Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunta, jonka palveluista osa on täysin maksuttomia. Jyväskylän korkeakoululiikunta tarjoaa korkeakouluopiskelijoille monipuolisesti vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksia. Pääsylippuna korkeakoululiikunnan palveluihin toimii opiskelijakorttiin liitettävä liikuntatarra. 

Ylioppilaskuntayhteisö liikuttaa opiskelijoita 

Ylioppilaskunta järjestää erilaisia liikuntatapahtumia, esimerkiksi vuosittaisen JYY-Cooperin ja Liikunta-Appron. JYYn piirissä toimii useita liikuntakerhoja ja -järjestöjä, jotka järjestävät liikuntaa jäsenilleen. Myös omalla ainejärjestölläsi saattaa olla liikuntavuoroja, joita kannattaa tiedustella oman ainejärjestösi liikuntavastaavalta. Ainejärjestöt ja muut JYYn piirissä toimivat järjestöt voivat myös hakea ylioppilaskunnalta liikunta-avustusta liikuntatapahtumien järjestämiseen tai niihin osallistumiseen. JYYn piiriin kuuluvat järjestö- ja harrastustoiminnan löydät tästä linkistä. 

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL 

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL on opiskelijoiden liikunnan valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Liikuntapolitiikan ja palvelutyön lisäksi OLL koordinoi korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallisia opiskelijoiden SM-kisoja sekä tiedottaa ja tukee mm. kansainvälisiin opiskelijoiden EM-kisoihin lähteviä opiskelijoita. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on Opiskelijoiden liikuntaliiton jäsen, jolloin kaikki OLL:n jäsenedut ovat myös JYYn jäsenten käytettävissä.