Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta eli JYY on opiskelijoiden oma yhteisö, joka tarjoaa opiskelijoille tukea ja apua opintoihin liittyvissä pulmatilanteissa, valvoo opiskelijoiden etuja, jakaa tarrat opiskelijakorttiin, rakentaa opiskelija-asuntoja sekä järjestää mahdollisuuksia osallistua monipuoliseen toimintaan.

Tervetuloa jäseneksi Suomen parhaaseen ylioppilaskuntaan. Me olemme täällä teitä varten!

Laita JYYn kanavat seurantaan Facebookissa ja Instagramissa ja tiedät mitä kampuksella ja sinun ylioppilaskunnassasi tapahtuu.

Sinäkin olet JYYn jäsen

Jokainen perustutkintoa suorittava Jyväskylän yliopiston opiskelija on JYYn jäsen. Ylioppilaskunnan tehtävä on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä.

JYYn toimintaan pääset sukeltamaan ottamalla seurantaan JYYn sosiaalisen median kanavat Facebookissa ja Instagramissa. Tule mukaan tekemään JYYn toiminnasta juuri sinun näköistäsi!

Uusi opiskelija – tutustu ainakin näihin

  • Hae opintotukea ja yleistä asumistukea Kelan sivuilla kela.fi/opintotuki
  • Hanki opiskelijakortti osoitteessa frank.fi. Ota käyttöösi sähköinen opiskelijakortti Frank App Play kaupassa tai App Storessa. Lukuvuositarran saat JYYn toimistolta Ilokivestä.
  • Liity ainejärjestöösi ja sen sähköpostilistalle. Ainejärjestöt ovat opintoalakohtaisia opiskelijajärjestöjä, jotka järjestävät paljon kiinnostavaa toimintaa. Tutustu ainejärjestöihin täällä.
  • Käytä YTHS:n terveyspalveluita. Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluihin. Muista ottaa käyttöösi myös YTHS:n verkkopalvelu Self osoitteessa yths.fi/self.

JYY – Opiskelijan sujuvampi arki

JYY on läsnä opiskelijan arjessa. Ylioppilaskunnan jatkuva vuoropuhelu yliopiston ja kaupungin kanssa mahdollistaa Suomen parhaan opiskelijaelämän Jyväskylässä.

Apua, tukea ja hyvinvointia

JYYllä on töissä useita henkilöitä varmistamassa juuri sinun opiskeluidesi sujumisen. Mikäli törmäät ongelmiin tai pulmatilanteisiin opiskeluaikoinasi voit olla yhteydessä JYYn asiantuntijoihin. JYY henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Opintoihin liittyvissä pulmatilanteissa kannattaa kääntyä Joken, hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvissa pulmatilanteissa Juulian puoleen.

Joachim Kratochvil
Korkeakoulupoliittinen asiantuntija
kopo-asiantuntija@jyy.fi
+358 50 330 1025
Juulia Saukkonen
Sosiaalipoliittinen asiantuntija
sopo-asiantuntija@jyy.fi
+358 50 307 0540

Häirintäyhdyshenkilöt

Mikäli kohtaat häirintää, kiusaamista tai muuta epäasiallista kohtelua, voit olla yhteydessä JYYn häirintäyhdyshenkilöihin. Lisää tietoa löydät täältä.

Soihtu – Ainutlaatuista asumista, ainutkertaista elämää

JYYn liiketoiminta on nimeltään Soihtu. JYY tekee opiskelijan edunvalvonnan lisäksi myös paljon muuta opiskelijan hyväksi, kuten kehittää asumisen palveluita, omistaa ravintola Ilokiven ja Ilokivi Venuen sekä on osakkaana Semman ravintolaliiketoiminnassa.

JYYn liiketoimintaa ohjaavat kestävät arvot ja visiona on tuottaa maailman parhaat elämänmittaisen oppimisen ympäristöt.

Tutustu Soihtu Asumiseen ja asuntokohteisiin

Ravintola Ilokivi tarjoaa Jyväskylän parasta opiskelijalounasta Kampuksen sydämessä ylioppilastalo ilokivellä. Ilokiven alakerrassa toimiva Ilokivi Venue toimii päivisin opiskelijan olohuoneena ja iltaisin kaupungin monipuolisimpana kulttuurivenuena.

Tutustu Ilokiven ruokalistaan ja tapahtumiin

Muita opiskelijahintaisia ravintoloita yliopiston kampuksella pyörittää Semma.

Osallistu toimintaan

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, ylioppilaskunnan liiketoiminta Soihtu ja ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt tarjoavat monipuolisia osallistumisen mahdollisuuksia. Tapahtumista ja muun muassa avoimista projektityöntekijöiden paikoista viestitään JYYn kanavissa Facebookissa ja Instagramissa.

Ehkä helpoin tapa lähteä mukaan ylioppilaskunnan toimintaan on valiokuntatoiminta. JYYn toimintaan ja opiskelijoiden elämään pääsee vaikuttamaan myös esimerkiksi edustajistossa.

Lue lisää valiokunnista ja muista osallistumisen mahdollisuuksista

Matalamman kynnyksen osallistumismahdollisuuksia löydät laajasta harrastejärjestöjen kirjosta Jyväskylässä. Harrastusjärjestöistä löytyy jokaiselle jotakin oli sinun juttusi sitten kulttuuri, urheilu, hyvinvointi, kansainvälistyminen tai poliittinen vaikuttaminen.

Tutustu harrastus- ja järjestötoimintaan Jyväskylässä

Tutustu yliopistoon ja uuteen kotikaupunkiisi