Tervetuloa jäseneksi Suomen parhaaseen ylioppilaskuntaan!

Jokainen perustutkintoa suorittava Jyväskylän yliopiston opiskelija on JYYn jäsen, myös sinä. Ylioppilaskunnan tehtävä on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä.

Ylioppilaskunnan päätöksenteosta vastaavat opiskelijat itse. Ylintä päätösvaltaa käyttää opiskelijoista vaaleilla valittava edustajisto. Kuka tahansa opiskelija voi asettua ehdolle edustajistovaaleissa.

Seuraavat edustajistovaalit järjestetään loka-marraskuussa 2021.

Lue lisää edustajistovaaleista

Seuraa JYYtä sosiaalisessa mediassa ja voita!

Seuraa JYYn sosiaalisen median kanavia Facebookissa ja Instagramissa. Kaikkien JYYtä 16.9. seuranneiden kesken arvotaan S-ryhmän ja Ravintola Ilokiven lahjakortteja.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan jäsenyyttä, eli voimassa olevaa opinto-oikeutta ja läsnäoloa Jyväskylän yliopistossa.

Lue tarkemmat säännöt

Pysy kartalla - seuraa JYYtä somessa!

JYY on opiskelijoiden oma yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuksia osallistua monipuoliseen toimintaan ja päästä vaikuttamaan opiskelijoiden omiin asioihin.

Seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa varmistat, että olet aina kartalla mitä Jyväskylän opiskelijaskenessä tapahtuu.

Seuraa JYYtä Instagramissa Seuraa JYYtä Facebookissa


Tiesitkö?

Sen lisäksi että saat JYYltä tarran opiskelijakorttiin, me myös autamme ja tarjoamme tukea kaikissa opintoihin liittyvissä pulmatilanteissa, valvomme opiskelijoiden etua kampuksella ja kaupungissa sekä tarjoamme opiskelija-asumisen ja opiskelijaruokailun palveluita.


Uuden opiskelijan muistilista

Uutena opiskelijana sinulla on varmasti paljon kysymyksiä. Listasimme alle asiat, jotka kannattaa ainakin muistaa tehdä opintojen aloittamista ja muuttoa uuteen kaupunkiin.

1. Hae opintotukea ja yleistä asumistukea

Opintotukeen kuuluu opintoraha ja asumislisä, joiden on tarkoitus turvata toimeentulosi opintojesi aikana. Lisäksi voit nostaa valtion takaamaa opintolainaa. Lisätietoja saat Kelan verkkosivuilta.

2. Hae asuntoa

JYY tarjoamia opiskelija-asuntoja pääset selaamaan Soihdun verkkosivuilta. Soihdun lisäksi opiskelija-asuntoja Jyväskylässä tarjoaa myös KOAS. Soihdun ja KOASin asunnoissa vuokraan kuuluvat automaattisesti vesi, sähkö ja internet. Soihdun eduista voit lukea lisää alempaa.

3. Hanki opiskelijakortti

Uudet opiskelijat voivat hankkia opiskelijakortin 1.8. alkaen. Hanki opiskelijakortti osoitteessa frank.fi. Sähköisen opiskelijakortin voit ladata Googlen Play kaupasta tai Applen App Storesta. Lukuvuositarran fyysiseen korttiin saat JYYn toimistosta ylioppilastalo Ilokivestä.

4. Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle

Korkeakouluopiskelijoiden tulee maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu lukuvuosittain. Terveydenhoitomaksulla rahoitetaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n toimintaa. Syksyn osuus tulee maksaa viimeistään 30.9. Maksa maksu Kelan verkkopalvelussa.

5. Muista käyttää YTHS:n palveluita

YTHS tarjoaa kaikille korkeakouluopiskelijoille muun muassa maksuttomat suunterveyden palvelut. Lisäksi YTHS:n palveluihin kuuluvat perusterveydenhuollon ja sairaanhoidon palvelut. Ota käyttöösi YTHS:n verkkopalvelu Self osoitteessa yths.fi/self.

6. Seuraa JYYn sosiaalisen median kanavia

Laittamalla JYYn sosiaalisen median kanavat seurantaan voit varmistua, etteivät mitkään sinua koskettavat uutiset tai tapahtumat mene sivu suun. JYYn kanavista saat tärkeää opiskelijoita koskettavaa tietoa ja pääset seuraamaan myös muuta kevyempää sisältöä.

JYY Facebookissa JYY Instagramissa

Sosiaalisen median lisäksi JYY tiedottaa jäsenistöään lukuvuoden aikana viikottaisen opiskelijauutiskirjeen Jyytisten avulla. JYYn jäsenenä sinunkin pitäisi saada Jyytiset, mutta jos Jyytiset eivät jostain syystä kolahda postilaatikkoosi, voit tilata uutiskirjeen itsellesi täältä.

7. Liity omaan ainejärjestöösi

Ainejärjestöt ovat opintoalakohtaisia opiskelijajärjestöjä, jotka järjestävät kiinnostavaa toimintaa ja avaavat opiskelijoille vaikuttamismahdollisuuksia. Omaan ainejärjestöön liittymisen lisäksi kannattaa myös laittaa seurantaan oman ainejärjestösi kanavat. Tutustu ainejärjestöihin täällä.

Palveluita opiskelijoilta opiskelijoille

JYY omistaa myös paljon opiskelijoita palvelevaa liiketoimintaa, joiden tuotoilla autetaan opiskelijoita. JYYn liiketoiminnan nimi on Soihtu.

Soihtu – Ainutlaatuista asumista, ainutkertaista elämää

Soihdun opiskelija-asumisen kohteita löytyy Kortepohjan ylioppilaskylästä, Vehkakujalta ja Mäki-Matin Korttelikylästä. Soihdun asukkaana vuokraan sisältyvät automaattisesti sähkö ja vesi, yliopiston verkossa oleva internet, pyykkitupien käyttö, opiskelutilat ja Rentukka-talon palvelut.

Tutustu Soihdun asuntotarjontaan

Ravintola Ilokivi – kampuksen jalokivi

Ravintola Ilokivi tarjoaa Jyväskylän parasta opiskelijalounasta Kampuksen sydämessä ylioppilastalo Ilokivessä. Ilokiven alakerrassa toimiva Ilokivi Venue toimii päivisin opiskelijan olohuoneena tarjoten opiskelutilaa, erikoiskahveja ja toki Venuella on a-oikeudet. Iltaisin Venue muuntautuu kaupungin monipuolisimmaksi kulttuurivenueksi.

Tutustu Ravintola Ilokiveen ja Ilokivi Venueen

Muita opiskelijahintaisia ravintoloita yliopiston kampuksella pyörittää Semma.


Opiskelijan sujuvampi arki

JYY on läsnä opiskelijan arjessa. Ylioppilaskunnan jatkuva vuoropuhelu yliopiston ja kaupungin kanssa mahdollistaa Suomen parhaan opiskelijaelämän Jyväskylässä.

Me haluamme että voit keskittyä opiskeluihisi ja viettämään elämäsi parasta aikaa Jyväskylässä. Opiskelijana kannattaa varata itselleen aikaa myös vapaa-aikaan ja harrastustoimintaan.

Tutustu uuden kotikaupunkisi ja yliopiston tarjoamiin mahdollisuuksiin

Osallistu tapahtumiin

JYY järjestää vuoden aikana useita, eri kokoluokan laadukkaita ja monipuolisia tapahtumia liikunta-approsta sitsien kautta festareihin.

Syksyllä 2021 tulossa mm. nämä tapahtumat:

  • 30.8. alkaen maanantaisin elokuvatoimintaan Ilokivellä
  • 1.9. Yliopiston avajaistapahtuma
  • 7.9. Kampuksen kentän avajaiset
  • 5.-6.10. Liikunta-approt
  • 7.10. Mielen kulttuuri -seminaari
  • 8.10. Spark -JYYn vaikuttajakoulutus
  • 15.-16.10. Jyrock
  • 1.-5.11. Kestävän kehityksen teemaviikko
  • 3.11. Edarivaalivalvojaiset

JYYssä pääset myös itse suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia mm. kulttuurivaliokunnan kautta, Jyrock-festarin vapaaehtoisena tai Amazing Race Jyväskylä kaupunkisuunnistuksen koordinaattorina! JYYn ja Jyväskylän yliopiston yhteisessä Leija-hankkeen tapahtumien ja ryhmien kautta pääset ryhmäytymään ja tutustumaan uusiin ystäviin.

Ottamalla JYYn somekanavat haltuun pysyt kärryillä näistä ja monista muista mahtavista tapahtumista!

Lisätietoja JYYn tapahtumatoiminnasta

Leijan tapahtumat ja ryhmät


JYYn iloinen henkilökunta ryhmäkuvassa

Me olemme täällä teitä varten!