Tervetuloa jäseneksi Suomen parhaaseen ylioppilaskuntaan!

Jokainen perustutkintoa suorittava Jyväskylän yliopiston opiskelija on JYYn jäsen, myös sinä. Ylioppilaskunnan tehtävä on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä.

Ylioppilaskunnan päätöksenteosta vastaavat opiskelijat itse. Ylintä päätösvaltaa käyttää opiskelijoista vaaleilla valittava edustajisto. Kuka tahansa opiskelija voi asettua ehdolle edustajistovaaleissa.

Seuraavat edustajistovaalit järjestetään marraskuussa 2023. Ennakkoäänestys on käynnissä 30.10.-3.11. ja varsinaiset vaalipäivät ovat 7.-8.11.

Lue lisää edustajistovaaleista

Seuraa JYYtä sosiaalisessa mediassa!

Seuraa JYYn sosiaalisen median kanavia Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme pysyt kartalla ylioppilaskunnan tapahtumista sekä opiskelijaelämää koskettavista ajankohtaisimmista asioista!

 

Lukuvuosi käyntiin kampuksella

JYYn järjestömessuilla 30.8. Agoran aulassa (Mattilanniemi 2) pääset tutustumaan JYYn piirissä toimiviin järjestöihin ja edustajistoryhmiin!

Lukuvuoden avajaiset eli JYUnity Fest puolestaan täyttää kampuksen avajaishumusta 5.-7.9. Avajaisten aikana nautitaan muun muassa kampuksen ravintoloiden ruokafestareista, Ilokivi Venuen Olohuoneesta sekä perinteisestä avajaisseremoniasta, joka ylläpitää pitkiä akateemisia perinteitä. Tänä vuonna meillä on erityinen syy juhlaan, sillä yliopistomme viettää 160-vuotisjuhlavuotta!

Tutustu avajaisten ohjelmaan


Tiesitkö?

Sen lisäksi että saat JYYltä tarran opiskelijakorttiin, me myös autamme ja tarjoamme tukea kaikissa opintoihin liittyvissä pulmatilanteissa, valvomme opiskelijoiden etua kampuksella ja kaupungissa sekä tarjoamme opiskelija-asumisen ja opiskelijaruokailun palveluita.


Uuden opiskelijan muistilista

Uutena opiskelijana sinulla on varmasti paljon kysymyksiä. Listasimme alle asiat, jotka kannattaa ainakin muistaa tehdä opintojen aloittamista ja muuttoa uuteen kaupunkiin.

1. Hae opintotukea ja yleistä asumistukea

Opintotukeen kuuluu opintoraha ja asumislisä, joiden on tarkoitus turvata toimeentulosi opintojesi aikana. Lisäksi voit nostaa valtion takaamaa opintolainaa. Lisätietoja saat Kelan verkkosivuilta.

2. Hae asuntoa

JYYn tarjoamia opiskelija-asuntoja pääset selaamaan Soihdun verkkosivuilta. Soihdun lisäksi opiskelija-asuntoja Jyväskylässä tarjoaa myös KOAS. Soihdun ja KOASin asunnoissa vuokraan kuuluvat automaattisesti vesi, sähkö ja internet. Soihdun eduista voit lukea lisää alempaa.

3. Hanki opiskelijakortti

Uudet opiskelijat voivat hankkia opiskelijakortin 1.8. alkaen. Hanki opiskelijakortti osoitteessa frank.fi. Sähköisen opiskelijakortin voit ladata Googlen Play kaupasta tai Applen App Storesta. Lukuvuositarran fyysiseen korttiin saat JYYn toimistosta ylioppilastalo Ilokivestä.

4. Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle

Korkeakouluopiskelijoiden tulee maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu lukuvuosittain. Terveydenhoitomaksulla rahoitetaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n toimintaa. Syksyn osuus tulee maksaa viimeistään 30.9. Maksa maksu Kelan verkkopalvelussa.

5. Muista käyttää YTHS:n palveluita

YTHS tarjoaa kaikille korkeakouluopiskelijoille muun muassa maksuttomat suunterveyden palvelut. Lisäksi YTHS:n palveluihin kuuluvat perusterveydenhuollon ja sairaanhoidon palvelut. Ota käyttöösi YTHS:n verkkopalvelu Self osoitteessa yths.fi/self.

6. Seuraa JYYn sosiaalisen median kanavia

Laittamalla JYYn sosiaalisen median kanavat seurantaan voit varmistua, etteivät mitkään sinua koskettavat uutiset tai tapahtumat mene sivu suun. JYYn kanavista saat tärkeää opiskelijoita koskettavaa tietoa ja pääset seuraamaan myös muuta kevyempää sisältöä.

JYY Facebookissa JYY Instagramissa

Sosiaalisen median lisäksi JYY tiedottaa jäsenistöään lukuvuoden aikana viikoittaisen opiskelijauutiskirjeen Jyytisten avulla. JYYn jäsenenä sinunkin pitäisi saada Jyytiset, mutta jos Jyytiset eivät jostain syystä kolahda postilaatikkoosi, voit tilata uutiskirjeen itsellesi täältä.

7. Liity omaan ainejärjestöösi

Ainejärjestöt ovat opintoalakohtaisia opiskelijajärjestöjä, jotka järjestävät kiinnostavaa toimintaa ja avaavat opiskelijoille vaikuttamismahdollisuuksia. Omaan ainejärjestöön liittymisen lisäksi kannattaa myös laittaa seurantaan oman ainejärjestösi kanavat. Tutustu ainejärjestöihin täällä.

Palveluita opiskelijoilta opiskelijoille

JYY omistaa myös paljon opiskelijoita palvelevaa liiketoimintaa, joiden tuotoilla autetaan opiskelijoita. JYYn liiketoiminnan nimi on Soihtu.

Soihtu – Ainutlaatuista asumista, ainutkertaista elämää

Soihdun opiskelija-asumisen kohteita löytyy Kortepohjan ylioppilaskylästä, Vehkakujalta ja Mäki-Matin Korttelikylästä. Soihdun asukkaana vuokraan sisältyvät automaattisesti sähkö ja vesi, yliopiston verkossa oleva internet, pyykkitupien käyttö, opiskelutilat ja Rentukka-talon palvelut.

Tutustu Soihdun asuntotarjontaan

Ravintola Ilokivi – kampuksen jalokivi

Ravintola Ilokivi tarjoaa Jyväskylän parasta opiskelijalounasta Kampuksen sydämessä ylioppilastalo Ilokivessä. Ilokiven alakerrassa toimiva Ilokivi Venue toimii päivisin opiskelijan olohuoneena tarjoten opiskelutilaa, erikoiskahveja ja toki Venuella on a-oikeudet. Iltaisin Venue muuntautuu kaupungin monipuolisimmaksi kulttuurivenueksi.

Tutustu Ravintola Ilokiveen ja Ilokivi Venueen

Muita opiskelijahintaisia ravintoloita yliopiston kampuksella pyörittää Semma.


Opiskelijan sujuvampi arki

JYY on läsnä opiskelijan arjessa. Ylioppilaskunnan jatkuva vuoropuhelu yliopiston ja kaupungin kanssa mahdollistaa Suomen parhaan opiskelijaelämän Jyväskylässä.

Me haluamme että voit keskittyä opiskeluihisi ja viettämään elämäsi parasta aikaa Jyväskylässä. Opiskelijana kannattaa varata itselleen aikaa myös vapaa-aikaan ja harrastustoimintaan.

Tutustu uuden kotikaupunkisi ja yliopiston tarjoamiin mahdollisuuksiin

Muita tapahtumia

JYY järjestää vuoden aikana useita, eri kokoluokan laadukkaita ja monipuolisia tapahtumia liikunta-approsta sitsien kautta festareihin.

Syksyllä 2023 tulossa mm. nämä tapahtumat:

  • 30.8. Järjestömessut
  • 5.-7.9. JYUnity Fest 2023 –lukukauden avajaistapahtuma
  • 11.9. alkaa KAVI-elokuvasarja, jossa näytetään klassikkoelokuvia 35 mm filmikopioina
  • 23.-24.10. Liikunta-appro
  • 6.-7.10. Jyrock 2023 – vaihtoehtoista musiikkia tarjoileva Suomen vanhin sisäfestivaali
  • 25.-26.10. Kauhuapprot II – kauhuelokuvia lähes kellon ympäri

JYYssä pääset myös itse suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia mm. tapahtumaryhmän kautta, Jyrock-festarin vapaaehtoisena tai Amazing Race Jyväskylä kaupunkisuunnistuksen koordinaattorina!

Ottamalla JYYn somekanavat haltuun pysyt kärryillä näistä ja monista muista mahtavista tapahtumista!

Lisätietoja JYYn tapahtumatoiminnasta


JYYn iloinen henkilökunta ryhmäkuvassa

Me olemme täällä teitä varten!