Uusi kehitysyhteistyöprojekti hakee työryhmäläisiä!

Oletko kiinnostunut opiskelijademokratiasta ja vaikuttamistyön edistämisestä? Haluatko työskennellä kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien parissa?

Tule mukaan uuden kehitysyhteistyöprojektin työryhmään!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta muiden ylioppilaskuntien kanssa (HYY, TYY, AYY) aloittavat hankesuunnittelun opiskelijademokratian sekä nuorten osallistamisen ja tasa-arvon edistämiseksi Guatemalassa. Tavoitteena on koota jokaisesta ylioppilaskunnasta työryhmä, joka aloittaa hankesuunnittelun ja koordinoi projektia JYYn kehitysyhteistyösektorin kanssa.

Taustaa hankkeelle

SYL on tehnyt yhteistyötä Guatemalalaisen AMEU:n (Asociación Maya de Estudiantes Universitarios) kanssa vuodesta 1994 lähtien. Viimeisin hanke 2015–2017 keskittyi Maya-alkuperäisväestön naisten yhteiskunnallisen aseman ja toimeentulon parantamiseen ja väestöryhmien tuloerojen tasaamiseen. SYL:n suuntaviivat kehitysyhteistyölle päivitettiin liittokokouksessa 2016, jolloin päätettiin, että ulkomaan kehitysyhteistyössä edistetään erityisesti koulutuksen saavutettavuutta ja laatua sekä opiskelijavaikuttamista yhteistyössä paikallisten kumppanijärjestöjen ja hyödynsaajien kanssa, jolloin yhteistyö ylioppilaskuntien kanssa tuli ajankohtaiseksi.

Valmistelemme nyt uutta hanketta, jossa tavoitteena on saada Guatemalan Maya -opiskelijaryhmät toimimaan organisoidusti yliopistoissa ja yhteistyössä muiden opiskelijaryhmien kanssa. Hankkeen avulla Maya -opiskelijoista muodostetaan yliopistoittain ryhmittymiä, joita koulutetaan ja aktivoidaan hankkeen teemoihin liittyvistä asioista. Tämän lisäksi opiskelijoiden verkostoitumista yliopistorajojen yli tuetaan.

Mitä toivomme sinulta…

  • Olet kiinnostunut globaalista projektitoiminnasta
  • Olet kiinnostunut hanketyöskentelystä
  • Haluat edistää opiskelijademokratiaa
  • Espanjan kielen taito on eduksi mutta ei välttämätön

Mitä tarjoamme sinulle…

  • Mahdollisuuden kansainvälistymiseen
  • Kokemusta kansainvälisen projektin suunnittelusta ja toteutuksesta
  • Mahdollisuuden opiskelijademokration edistämiseen
  • Arvokasta projektityöskentelykokemusta
  • Todistuksen vapaaehtoistoiminnasta

Ainutkertainen mahdollisuus! Tule mukaan!

Työryhmä aloittaa toimintansa mahdollisimman pian ja ensimmäinen tapaaminen on jo viikolla 15. Ole pikaisesti yhteydessä, jos kiinnostuit tehtävästä tai haluat kuulla lisää!

Lähetä sähköpostia osoitteeseen: jyy.dev.coop.project@gmail.com ja kerro miksi olet kiinnostunut projektin suunnittelusta.

Lue lisää: https://syl.fi/syl/kehitysyhteistyo/