Ehdokasmäärä kasvoi JYYn edustajistovaaleissa

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) edustajistovaaleissa on tänä vuonna ehdolla yhteensä 254 ehdokasta. Yhteensä 9 vaaliliittoa asetti ehdokkaita vaaleihin. Tämänkertainen ehdokasmäärä on suurempi kuin kaksissa edellisissä vaaleissa vuosina 2015 (194 ehdokasta) ja 2013 (220 ehdokasta). JYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys järjestetään 2.-3.11.2017 ja varsinaiset vaalipäivät 6.-8.11.2017.

“Olen tosi iloinen, että ehdokasmäärä nousi niin paljon edellisistä vaaleista, se on ihan mahtavaa! Ryhmät ovat panostaneet ehdokashankintaan todella hyvin, ja opiskelijoiden joukosta on löytynyt paljon innokkaita ja kiinnostuneita ihmisiä ehdokkaiksi. Toivottavasti vaalien hieno ehdokasmäärä aktivoi ryhmiä entisestään ja näkyy kampuksella ahkerana kampanjointina!”, keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Emmi Ahola toteaa.

JYYn edustajistovaalit järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisesti. Äänestys tapahtuu Vakka-järjestelmässä, johon kirjaudutaan yliopiston henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla. Järjestelmään on pääsy äänestyspäivinä klo 8-20 välisenä aikana osoitteessa www.jyy.fi. Äänestää voi internetiin kytketyillä päätelaitteilla. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa mahdollisuuksia äänestysjärjestelmän käyttöön erillisillä äänestyspisteillä.

Marraskuun vaaleissa valitaan JYYn edustajisto vuosille 2018-2019. 41-jäseninen edustajisto on JYYn korkein päättävä elin, joka päättää muun muassa JYYn säännöistä, talousarviosta, tilinpäätöksestä, lainoista ja rakentamisesta. Edustajisto kokoustaa noin kerran kuukaudessa ja sen kokoukset ovat avoimia kaikille opiskelijoille.

Tutustu vaalilistojen yhdistelmään: https://jyy.fi/edustajistovaalit/ehdokkaat/

Lisätietoja

Emmi Ahola
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
0509173531
emmi.h.ahola@student.jyu.fi

Eetu Kreivi
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja
045 138 6816
toiminnanjohtaja@jyy.fi