JYY esittää Jenni Suutaria Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on päättänyt torstaina 22. syyskuuta järjestetyssä edustajiston kokouksessa esittää Jenni Suutaria Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n hallitukseen vuodelle 2023.  

Kuva: Lotta Tuominen

Suutari toimii tällä hetkellä JYYn hallituksen varapuheenjohtajana vastuualueenaan korkeakoulupolitiikka. Suutari opiskelee Jyväskylän yliopistossa kolmatta vuotta yhteiskuntatieteitä. 

– Koulutus on yksi hyvinvoivan yhteiskunnan peruskivistä. Tällä hetkellä korkeakoulutuksen saavutettavuutta kuitenkin rajoittavat monet tekijät, kuten esimerkiksi koulutuksen maksullisuuden lisääntyminen sekä opintojen tehostamiseen tähtäävät opiskelijavalinnat. Näiden esteiden purkamisen eteen haluan vaikuttaa, painottaa Suutari. 

JYYn hallituksen puheenjohtaja Aija Hokkanen on tehnyt tiivistä yhteistyötä Suutarin kanssa ja on vaikuttunut hänen osaamisestaan ja visiostaan. 

– On ollut suuri ilo työskennellä Jennin kanssa. Hän on vuoden aikana osoittanut kerta toisensa jälkeen visiota, tahtoa ja paloa vaikuttaa niin korkeakoulupolitiikkaan, kuin opiskelijoiden asemaan kokonaisvaltaisesti. Olen erittäin tyytyväinen edustajiston päätökseen, sillä koen Jennin edustavan kaikkea sitä osaamista ja näkemystä mitä JYYllä on ylioppilasliikkeelle ja SYL:lle tarjota, kertoo Hokkanen. 

Eduskuntavaalivuonna Suutari haluaa tuoda liittoon entistä äänekkäämpää, vaikuttavampaa ja periksiantamattomampaa edunvalvontaosaamista. 

Tuon liittoon ratkaisukeskeistä lähestymistapaa, syvällistä osaamista erilaisista koulutus- ja sosiaalipoliittisista teemoista, kattavaa poliittisen kentän tuntemusta sekä kokemusta vaikuttavasta kampanjointi- ja lobbaustyöstä, kommentoi Suutari.   

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus vuodelle 2023 valitaan Espoossa järjestettävässä liittokokouksessa 18.11.2022 – 19.11.2022.