JYY esittää Jenni Suutaria Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2024 puheenjohtajaksi Jenni Suutaria. JYYn edustajisto valitsi Suutarin ehdokkaakseen kokouksessaan 13.9.2023. 

Jenni Suutari on yhteiskuntatieteen ylioppilas ja opiskelee tällä hetkellä politiikan tutkimusta. Hän on toiminut vuonna 2023 SYLin hallituksen jäsenenä, vastuualueenaan koulutuspolitiikka. Aiemmin Suutari on toiminut myös JYYn hallituksen varapuheenjohtajana ja korkeakoulupoliittisena vastaavana vuonna 2022.  

SYLin puheenjohtajana Suutari haluaa taistella saavutettavamman koulutuksen ja hyvän opiskelijaelämän eteen yhdessä koko ylioppilasliikkeen kanssa. 

”Olen valtavan kiitollinen kotiylioppilaskunnalleni tuesta. Puheenjohtajana haluan panostaa erityisesti yhteistyön tiivistämiseen ylioppilaskuntien kanssa, sillä se on edellytys vaikuttavalle ja innovatiiviselle edunvalvonnalle”, Suutari kertoo. 

”Monet hallitusohjelman toimenpiteet, kuten esimerkiksi asumistukileikkaukset asettavat SYLin ensi vuonna suuren edunvalvontahaasteen eteen. Minä olen valmis ottamaan haasteen vastaan. Hyvän opiskelijaelämän palikat – kunnollinen toimeentulo, kohtuuhintainen koti, kaikille maksuton koulutus ja hyvä opiskelukyky – on palautettava paikalleen”, Suutari jatkaa. 

“JYYllä on ilo esittää Jenniä SYLin hallituksen puheenjohtajaksi. Jenni on niin ylioppilaskunnassa kuin SYLin hallituksessa osoittanut monialaista osaamista opiskelijapolitiikasta. Hän on rautainen opiskelijapolitiikan ammattilainen, joka tietää, miten vaikuttavaa opiskelijaedunvalvontaa johdetaan ja tehdään”, toteaa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Arttu Laaksonen.  

SYLin puheenjohtajisto ja hallitus vuodelle 2024 valitaan liittokokouksessa 17.-18.11. Tampereella.