JYY tukee yliopiston vallanneiden opiskelijoiden tavoitteita liittyen toimeentuloon, mielenterveyspalveluihin ja koulutuksen maksuttomuuteen

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) tukee yliopiston päärakennuksen 25.9. vallanneiden opiskelijoiden tavoitteita liittyen toimeentuloon, mielenterveyspalveluihin ja koulutuksen maksuttomuuteen. Valtaus on opiskelijoiden itsenäisesti järjestämä eikä JYY ei ole siinä osallisena. 

JYY vastustaa hallituksen kaavailemia heikennyksiä opiskelijoiden toimentuloon. Hallituksen politiikka ei vastaa opiskelijoiden hyvinvoinnin ja toimeentulon pitkäaikaisiin ongelmiin. 

Moni opiskelija elää köyhyysrajalla ja leikkaukset toimeentuloon heikentäisivät entisestään opiskelijoiden hyvinvointia. 

Opiskelijoiden järjestämät valtaukset niin Jyväskylän yliopistossa kuin ympäri Suomen ovat osoitus siitä, että opiskelijayhteisö tuomitsee hallituksen esittämät leikkaukset opiskelijoiden toimeentuloon.  

JYY kannustaa opiskelijoita yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja iloitsee siitä, että opiskelijat ovat aktiivisena vaikuttamassa sekä nykyisten että tulevien opiskelijoiden asemaan ja mahdollisuuksiin.  

Lisätietoja

Minna Kalliokoski-Oinas
Toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja@jyy.fi
+358 45 138 6816

Konsta Tarnanen
Hallituksen puheenjohtaja
hpj@jyy.fi
+358 45 137 1964