JYY vaatii välitöntä humanitääristä tulitaukoa Gazaan

Uutiset Gazassa tapetuista siviileistä ovat järkyttäneet meitä kaikkia. Gazan alueella uhriluku on kivunnut jo lähes 10 000 siviiliin, joista lapsia on lähes 5 000. Me JYYllä yhdymme YK:n vaatimukseen välittömästä humanitäärisestä tulitauosta. 

JYY otti vuoden 2022 keväällä kantaa Venäjän hyökätessä Ukrainaan ja kannusti jäsenistöä lahjoittamaan mahdollisuuksiensa mukaan Ukrainan sodan uhreille. Nyt kannustamme samaan Gazan sodan uhrien kohdalla. 

Yhdymme YK:n vaatimukseen välittömästä humanitäärisestä tulitauosta, jossa vaaditaan mm. veden, elintarvikkeiden, lääkkeiden, polttoaineen ja sähkön toimittamista Gazaan sekä humanitaaristen järjestöjen esteetöntä pääsyä alueelle. Vaatimuksessa tuomitaan myös kaikki palestiinalais- ja israelilaissiviileihin kohdistuva väkivalta. Tilanne on akuutti, sillä Gazassa on tapettu lapsia kolmessa viikossa enemmän kuin kaikilla maailman konfliktialueilla yhteensä viimeisten neljän vuoden aikana. 

JYY haluaa korostaa, ettei mikään oikeuta syrjintää, kuten rasismia, antisemitismiä tai islamofobiaa, joita Gazan tilanne on lisännyt. 

Meistä jokainen voi auttaa sodan uhreja esimerkiksi lahjoittamalla tai kannustamalla omia läheisiä lahjoittamaan järjestöille, jotka tukevat uhreja. 

Hyviä lahjoituskohteita Gazan sodan uhrien auttamiseksi ovat esimerkiksi: 

Lääkärit ilman rajoja
Unicef
UN Women Suomi
Pelastakaa lapset