JYYTISET viikolle 35/2017: Hyvää uutta lukuvuotta!

JYYTISET VIIKOLLE 35/2017

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 28.8.-3.9.2017

 • Jyytiset palaa kesätauolta
 • Lukuvuositarrat ja -kalenterit noudettavissa
 • Muista hakea yleistä asumistukea
 • Kelan pop up -toimisto kampuksella
 • Tarkista viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä
 • Tietoa tilapäismajoituksesta
 • Syyslukukausi on vilkkainta pyörävarkauksien aikaa
 • Avajaismessut ja kampuspiknik polkaisevat syksyn käyntiin
 • JYYn avajaisbileet – Hot Falls
 • Hallinnon opiskelijaedustajan paikkoja auki
 • Monitieteinen työelämäprojekti alkaa taas!
 • Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssi
 • Punaisen Ristin humanitaarisen oikeuden ryhmä kokoontuu
 • Partioon johtajaksi?

Jyytiset palaa kesätauolta

Mukavaa alkavaa syksyä kaikille!

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote alkaa taas ilmestyä säännöllisesti. Ilmoita oma opiskelijaystävällinen tapahtumasi tiedotteeseen tapahtumaviikkoa edeltävän viikon keskiviikkona.

Ilmoituksia voi jättää osoitteessa: http://www.jyy.fi/jyytiset

Lukuvuositarrat ja -kalenterit noudettavissa

Uuden lukuvuoden myötä on myös aika päivittää oma opiskelijakortti ajan tasalle. Lukuvuositarroja voi noutaa JYYn keskustoimistolta tai opiskelijapalveluista T-rakennukselta. Samalla voit napata itsellesi mukaan myös JYYn lukuvuosikalenterin.

JYYn keskustoimisto
Ilokiven rakennus, Keskussairaalantie 2
ma-to klo 12-16
pe klo 12-15

T-rakennus (2. kerros)
ma-pe klo 9-15

Opiskelijakorttiedut on mahdollista saada käyttöön nyt myös mobiilissa! Frank App on ilmainen, digitaalinen opiskelijakortti, joka toimii virallisena opiskelijatunnisteena kaikkialla Suomessa.

Lisätietoja: http://www.frank.fi/opiskelijakortti/

Muista hakea yleistä asumistukea

Opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin elokuun alussa ja asumistuki tulee hakea nyt erikseen Kelan asiointipalvelussa. Hakemusten käsittelyajat ovat vielä maltilliset, joten kannattaa toimia pikaisesti ennen syksyn ruuhkaa ja pitkiä käsittelyaikoja.

Lisätietoja: http://www.kela.fi/usein-kysyttya-opiskelijat

Kelan pop up -toimisto kampuksella

to 31.8. klo 12-15:30 Ilokiven aulassa

Mikäli asumistukimuutokset tuntuvat yhä epäselviltä tai haluat vinkkejä yleisen asumistuen tai muiden etuuksien hakemiseen, käy jututtamassa Kelan asiantuntijoita pop up -toimistossa!

Lisätietoja: http://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/opiskelija-kela-tulee-kampuksellesi

Tarkista viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä

Mikäli opintopisteitä kertyi liian vähän viime lukuvuodelta, voi alkuvuoden ylimääräisen opintotuen palauttaa vapaaehtoisesti vielä elokuun loppuun mennessä. Korkeakouluopiskelijan pitää suorittaa vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti ja aina vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa. Tuet voi tarvittaessa palauttaa Kelan verkkoasiointipalvelussa.

Lisätietoja: http://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/kertyiko-viime-lukuvuodelta-liian-vahan-opintopisteit-2

Tietoa tilapäismajoituksesta

Tilapäismajoitusta on tarjolla 21.8.-17.9.

JYY järjestää tilapäismajoitusta asuntoa vaille oleville Jyväskylän korkeakouluopiskelijoille lukuvuoden alussa. Majoituksen hinta on 25€/yö/henkilö.

Lisätietoja: http://jyy.fi/tilapaismajoitus

Syyslukukausi on vilkkainta pyörävarkauksien aikaa

Viime syksyn aikana varkaita kiinnostivat erityisesti arvokkaat miesten maastopyörät. Ehkäiset pyörävarkauden parhaiten hankkimalla kunnollisen lukon ja lukitsemalla pyöräsi rungon pyörätelineeseen tai muuhun kiinteään kohteeseen.

Mikäli pyöräsi varastetaan, tee asiasta rikosilmoitus poliisille ja ilmoita varkaudesta myös yliopiston turvallisuuspäällikölle. Osa viime vuonna tapahtuneista pyörävarkauksista saatiin selvitettyä kampuksella olevan kameravalvontajärjestelmän avulla.

Avajaismessut ja kampuspiknik polkaisevat syksyn käyntiin

ke 30.8. klo 9:30-18

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta ja Jyväskylän yliopisto järjestävät Lukuvuoden avajaismessut Mattilanniemessä Agora-rakennuksella.

Uusien opiskelijoiden infojen yhteydessä järjestettävillä, perinteisillä avajaismessuilla opiskelijat pääsevät tutustumaan eri järjestöjen ja muiden opiskelijaelämään liittyvien tahojen toimintaan. Messuilla on nähtävää myös vanhemmille opiskelijoille.

Avajaismessujen jälkeen klo. 15:30 alkaen Agoran pihanurmella käynnistyvässä piknik-tapahtumassa opiskelijoille on tarjolla rentoa ohjelmaa, musiikkia ja pientä purtavaa.

Lisätietoja avajaisviikosta: https://www.jyu.fi/akateemiset-tapahtumat/avajaiset

JYYn avajaisbileet – Hot Falls

ke 6.9.2017 klo 20:30 Ilokivessä

JYY juhlistaa lukuvuoden alkua Ilokivessä keskiviikkona 6.9. megalomaanisilla kahden kerroksen bileillä. Bileiden ohjelmassa on The Lion King sing along Ruamjai-kuoron jäsenten esilaulamana, Jaakko Laitinen trio, Ville Leinonen, Juho Koskimies, tankotanssishow ja DJ-musiikkia. Illan juonnoista huolehtii Puskakollektiivi.

Liput ennakkoon 7 €
Liput ovelta 8 €

Ennakkolipunmyynti:
ke 30.8. Avajaismessut, Agora, klo 9:30-16
JYYn keskustoimisto (Ilokivi) 31.8.-6.9. toimiston aukioloaikoina
Ennakkomyynti netissä ZUPticketin kautta: www.zupticket.com

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/2030370533851372/?fref=ts

Hallinnon opiskelijaedustajan paikkoja auki

Hakemusten deadline 3.9.2017 klo 23:59

Haettavissa on parhaillaan kuluvan halloped-kauden loppuun eli vuoden 2017 loppuun saakka jatkuvia hallinnon opiskelijaedustajan paikkoja. Haku vuoden 2018 alusta alkavalle kaudelle käynnistyy syyskuussa 2017.

Avoimet tehtävät ovat:

 • Yliopistokollegion varajäsenen (2 kpl) tehtävät
 • Liikuntatieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston varsinaisen jäsenen ja varajäsenen (1+1 kpl) tehtävä
 • Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston varajäsenen (1 kpl) tehtävä
 • Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston varajäsenen (1 kpl) tehtävä
 • Avoimen yliopiston johtokunnan varajäsenen (1 kpl) tehtävä
 • Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) Jyväskylän terveyspalveluyksikön johtokunnan varsinaisen jäsenen (1 kpl) tehtävä

Lisätietoja: https://jyy.fi/osallistu-ja-vaikuta/opiskelijaedustajat/hae-opiskelijaedustajaksi/

Monitieteinen työelämäprojekti alkaa taas!

Hakuaika päättyy 3.9.2017

Suosittu Tiimi&Työnantaja -projektikurssi järjestetään syyslukukaudella 11.9.-15.12.2017. Työelämäprojekti on käytännönläheinen opintojakso, jossa toteutetaan kehittämisprojekti oikealle asiakkaalle monitieteisessä tiimissä. Opintojakso on suunnattu kaikille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille.

Monitieteinen työelämäprojekti sijoittuu syyslukukaudelle (syys-joulukuu), ja sen kesto on 3,5 kuukautta. Opintopisteet määräytyvät projektityöhön käytettävien työtuntien mukaan.

Lisätietoja ja hakulomake: https://opiskelu.jyu.fi/fi/tyoelamapalvelut/palvelut-opiskelijoille/tyoelamaopinnot/tyoelama/opiskelijoille

Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssi

Ilmoittautuminen viimeistään 4.9.2017 mennessä

Kurssilla tutustutaan mm. Punaiseen Ristiin järjestönä, käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteita, perehdytään ystävänä toimimiseen ja harjoitellaan vuorovaikutustaitoja. Kurssin jälkeen on mahdollisuus olla mukana Punaisen Ristin Ystävätoiminnassa tai omaishoidon tukitoiminnassa.

Koulutus, materiaalit ja kahvit ovat osallistujille maksuttomat.

Kurssin aikataulu: to 7.9. klo 17-20, pe 8.9. klo 17-20 ja la 9.9. klo 10-16
Paikka: Punaisen Ristin Jyväskylän osasto, Sammonkatu 4

Lisätietoja: ystava.jkl(a)punainenristi.fi

Punaisen Ristin humanitaarisen oikeuden ryhmä kokoontuu

to 24.8. klo 17:30 Punaisen Ristin Jyväskylän osaston tilat, Sammonkatu 4

Yksi Punaisen Ristin tehtävistä on lisätä tietoa humanitaarisesta oikeudesta eli sodan oikeussäännöistä ja Punaisen Ristin erityisasemasta sodan uhrien auttamisessa. Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan keskeisin sanoma on, että sodan oikeussäännöt suojelevat sodan uhreja ja takaavat heille oikeuden saada apua. Siviilejä on kohdeltava ihmisarvoisesti sodan keskellä. Sääntöjen mukaan Punaisella Ristillä on ainutlaatuinen mandaatti suojella ja auttaa sotien jalkoihin jääneitä siviilejä, sotavankeja ja haavoittuneita.

Ryhmä tarjoaa kaikille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden uuden oppimiseen. Tavoitteena on tutustua Punaisen Ristin toimintaan ja humanitaariseen oikeuteen eri näkökulmista. Ryhmä pyrkii myös välittämään oppimaansa eteenpäin erilaisten tempausten avulla. Ryhmä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kouluttautua ja hankkia vapaaehtoistyökokemusta!

Syksyn ensimmäisessä kokoontumisessa Pakolaisneuvonnan paperittomat hankkeen lakimies Heli Aali kertoo paperittomien tilanteesta Suomessa. Tervetuloa kuuntelemaan!

Lisätietoja: https://rednet.punainenristi.fi/node/44381

Partioon johtajaksi?

Kiinnoistaisiko vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa? Tule johtajaksi partioon! Palokan Partiolaisten lippukunta kaipaa kasvavaan partiolaisjoukkoonsa ryhmänjohtajaa/johtajia. Johtajat koulutetaan tehtäväänsä ja lippukunta on valmis tukemaan johtajia matkojen kustantamisessa Jyväskylä-Palokka -välillä.

Jos kiinnostuit tai sinulle heräsi kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä lippukunnan sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja: palokanpartiolaiset(a)gmail.com