Palstaviljely

JYY tarjoaa kesäisin mahdollisuuden palstaviljelyyn niin Kortepohjan vieressä Viitaniemessä kuin Kuokkalassakin. Palstaviljely on mukava tapa tuottaa omia ekologisia herkkuja ja nauttia kesäluonnosta!

Lue lisää!

Ympäristövaliokunta

Parhaiten pääset mukaan vaikuttamaan osallistumalla ympäristövaliokunnan toimintaan. Katso lisätiedot täältä ja kokousaikataulut tapahtumakalenterista. Jyväskylässä on tarjolla myös muunlaista ympäristötoimintaa – vinkkejä erilaisista ympäristöjärjestöistä löydät JYYn kalenterin järjestölistauksesta.

Lainatavarat

Lainatavarat

JYYltä voit lainata tavaroita kestoastioista Mölkkyihin. Lainata saa niin ainejärjestö, harrastusporukka kuin yksittäinen opiskelijakin. Lainattavia tavaroita löytyy niin ylioppilaskunnan keskustoimistolta kuin Kortepohjan kylätoimistolta. Lista lainattavista tavaroista löytyy täältä. Tutustu myös ainejärjestöjen lainatavaralistaan tästä.

Kierrätys

Opiskelija-asunnoissa voit kierrättää helposti paperin, pahvin, metallin, lasin ja bion. Muovinkierrätyksen järjestää Rinki, jonka keräyspaikat ja muuta kierrätystietoa voit katsoa Sustainability mapistamme. Kirpputorien järjestämisessä ovat aktiivisia JYYn kulttuuri-, ympäristö- ja kehitysyhteistyövaliokunnat sekä monet ainejärjestöt. Seuraa tapahtumakalenteria ja tule mukaan myymään ja ostamaan toisten opiskelijoiden kanssa!

Eettistä ruokaa opiskelijalle

Kampuksella on helppoa syödä ekologisesti, sillä vegaani- ja kasvisruokavaihtoehto on aina mahdollinen kaikissa kampuksen opiskelijaravintoloissa, myös omassa Ilokivessämme. Myös kotonasi voit kokkailla ympäristö mielessä, sillä Jyväskylässä toimii opiskelijoiden luomupiiri Jolppi, josta voi tilata edullisesti kerran kuussa lähialueiden tuottajien sesonkituotteita. Ethän unohda myöskään luonnon antimia – sieneen ja marjaan pääsee esimerkiksi Kortepohjasta helposti kävellen Laajavuoreen ja ympäristövaliokunta järjestää vuosittain luontoretkiä, joille olet lämpimästi tervetullut!

Kantarellit metsässä

Energiankulutus

Asumisessa energiaa kuluu niin sähköön, veteen, kuin lämmitykseenkin. JYY toimii osaltaan vastuullisena rakentajana, ja kaikissa kiinteistöissämme otetaan energiatehokkuusasiat huomioon. Kortepohjassa olemme panostaneet erityisesti veden kulutuksen vähentämiseen.