JYYn edustajistovaaleissa äänesti ennakkoon 12,8% äänioikeutetuista

JYYn edustajistovaaleissa äänesti ennakkoon 12,8% äänioikeutetuista. Edellisissä vaaleissa vuonna 2017 ennakkoäänestysprosentti oli 12,04%. Ennakkoon äänensä kävi antamassa 1545 henkilöä.

-Olen tyytyväinen, vaikka olisinkin toivonut suurempaa nousua äänestysaktiivisuudessa. Ehdokkaita on kuitenkin edellisiä vaaleja vähemmän, joten pienikin nousu on hyvä saavutus. Vaaliliitot ovat tehneet hienoa työtä vaalien ja JYYn näkyvyyden eteen. Täytyy muistaa että äänestyspäivä on vielä jäljellä peräti kolme kappaletta, kertoo keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Sanni Kupiainen.

Edustajistovaalien varsinaiset äänestyspäivät ovat 4.-6.11.  Äänestäminen tapahtuu sähköisessä äänestysjärjestelmässä kello 8-20 välisenä aikana. Järjestelmään tunnistaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla. Äänestämään pääsee osoitteessa https://jyy.fi/aanesta/

Vaaleissa on ehdolla yhteensä 187 ehdokasta kahdeksalla eri listalla. Ehdokkaan valinnassa voi käyttää apuna JYYn sivuilta löytyvää vaalikonetta. Voit myös tutustua ehdokkaisiin ja vaaliliittoihin JYYn sivuilla. vaaleissa on käytössä suhteellinen vaalitapa.

JYY tiedottaja edustajistovaalien tuloksista 6.11. heti kun vaalitulos on selvillä. Tulokset julkaistaan kaikille avoimissa vaalivalvojaisissa ylioppilastalo Ilokivellä sekä JYYn verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Ylioppilaskunnan päätöksenteko koskee juuri sinua.

Äänestä. Vaikuta.

#SinäPäätät #JYYvaalit

Lue lisää