JYYTISET viikolle 50/2018: Vuoden viimeiset valiokunnat ja muut vuodenvaihteen menot!

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 10.12.2018-13.1.2019

VALIOKUNNAT

 • Kehitysyhteistyövaliokunnan kokous
 • Kulttuurivaliokunnan kokous
 • Kansainvälisen toiminnan valiokunnan kokous
 • Opinto- ja tiedevaliokunnan kokous ja pikkujoulut

TIEDOTTEET

 • Jyytiset seuraavan kerran tammikuussa
 • ESN Jyväskylä Open Call for President of 2019
 • Kansainvälisyyskilpailu

REKRYT

 • JYY hakee tapahtumatuottajaa
 • JYY-Palvelut Oy hakee yhteisömanageria
 • JYY hakee päätoimittajaa ylioppilaslehti Jylkkäriin

MENOVINKIT

 • Lights on! Lumina’s Christmas Party!
 • Community Rap Event
 • Ruamjai & Cantinovum: Loista, joulutähti
 • JYRMY esittää: SKLTR Fest 2018
 • Menotti – Sulonen: The Old Maid and the Thief
 • Voice-kuoron Matkalla jouluun -konsertti

LOPPUVUODEN LEFFAT

 • Tuhansien silmien edessä (1951)
 • The Miseducation of Cameron Post (2018)
 • Roma (2018)
 • Lyhytelokuvapäivän ilmaisnäytös: R&A Shorts
 • Kesä (2018)
 • The Name of the Game (2018) + ohjaajavierailu

VALIOKUNNAT

KEHITYSYHTEISTYÖVALIOKUNNAN KOKOUS

Ti 11.12. klo 16 Lyhty (P-rakennus)

Vuoden viimeisessä kokouksessa valitaan puheenjohtaja ja sihteeri vuodelle 2019. Toimijoiden lisäksi keskustellaan normaalisti kehyprojekteista, erityisesti jatkosta Aurora Borealiksen kanssa. Kerrotaan myös Fair Trade kilpailun etenemisestä.

KULTTUURIVALIOKUNNAN KOKOUS

Ke 12.12. klo 16.15 Ilokivellä (Koivisto)

Vuoden viimeisessä kokouksessa valitaan puheenjohtaja ja sihteeri vuodelle 2019. Muista hakea tehtäviin viimeistään tiistaina 11.11.2018 klo 10.00 mennessä. Hakemukset voi kohdistaa sähköpostitse osoitteeseen kulttuurituottaja@jyy.fi. Tervetuloa mukaan toimintaan!

KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN VALIOKUNNAN KOKOUS

Ke 12.12. klo 16.15 Ilokivellä (Halonen)

Welcome to this year’s last SIA-meeting! Our topics include deciding the jury for the Excellence in International Affairs Award and electing the secretary and chairperson of SIA for the year 2019!  This time, we’ll be serving some traditional Finnish Christmas treats to thank you all for your work for the international affairs this year. You are all very welcome to just come enjoy the ending of this rewarding year and to begin your holidays in a good company.

OPINTO- JA TIEDEVALIOKUNNAN KOKOUS JA PIKKUJOULUT

To 13.12.2018 klo 16.15 Lyhty (P-rakennus)

Tervetuloa opinto- ja tiedevaliokunnan vuoden viimeiseen kokoukseen! Kokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja sekä sihteeri vuodelle 2019, jonka jälkeen vietämme pikkujouluja rennon hengailun ja jouluisten eväiden parissa. Tervetuloa siis kaikki vanhat ja uudet koposta kiinnostuneet!

Kopovaliokunnan Facebook-ryhmä: https://web.facebook.com/groups/383971818340941/

TIEDOTTEET

JYYTISET SEURAAVAN KERRAN TAMMIKUUSSA

JYYn viikkotiedote Jyytiset jää joulutauolle. Seuraavan kerran Jyytiset ilmestyvät viikolle 14.-20.1.2019. Rauhaisaa joulua ja hyvää uuttavuotta kaikille JYYn toimistolta!

ESN JYVÄSKYLÄ OPEN CALL FOR PRESIDENT OF 2019

12.12. klo 16 ESN JKL Office MaD238

ESN Jyväskylä hakee hallituksen puheenjohtajaa vuodelle 2019! Oletko kiinnostunut toimimaan kansainvälisessä järjestössä kotikentällä ja sinulla on intoa tehdä hommia vaihto-opiskelijoiden ja kotikansainvälistymisen edistämiseksi Jyväskylän korkeakouluissa? Hae 12.12. klo 12 mennessä ja tule meidän kokoukseen 12.12. klo 16 ESN JKL toimistolle MaD238. Lisätietoja ja hakemuksia voi laittaa osoitteeseen esnjyvaskyla@esnfinland.eu ja meidän sosiaalisesta mediasta (FB ESN Jyväskylä & Ig esnjkl)

Lisätietoa: esnjyvaskyla@esnfinland.eu

KANSAINVÄLISYYSKILPAILU

Vastausaika päättyy 12.12. klo 12

Muistutus: osallistu JYYn kansainvälisyyskilpailuun viimeistään 12.12. Ilmoita opiskelija tai järjestö mukaan kilpailuun lomakkeen kautta. Voittajille on luvassa palkinto!

Lisätietoa: https://jyy.fi/en/get-involved/international-affairs/excellence-international-affairs-award/

REKRYT

JYY HAKEE TAPAHTUMATUOTTAJAA

Haku loppuu to 13.12. klo 10

Haemme joukkoomme tapahtumatuottajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 7.1.2019 alkaen. Tapahtumatuottajana vastaat ylioppilaskunnan tapahtuma- ja kulttuuritoiminnasta. Vuosittain toistuvia tapahtumiamme ovat mm. vuosijuhlat maaliskuussa, vappu, syksyn avajaistapahtuma, sekä huhtikuussa järjestettävä maineikas sisäfestari Jyrock. Tapahtumien lisäksi koordinoit Kampus Kino -elokuvateatteria ja tuet kulttuurivaliokuntamme toimintaa. Tehtäviisi kuuluu vapaaehtoistoimijoiden ja projektityöntekijöiden työn ohjaamista sekä tapahtumaviestintää.

Lisätietoa: https://jyy.fi/jyy-hakee-tapahtumatuottajaa/

JYY-PALVELUT OY HAKEE YHTEISÖMANAGERIA

Jätä hakemus 11.12. mennessä

Yhteisömanageri rakentaa ja ylläpitää JYYn asukasyhteisöjä vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa. Asukasisännöinnin työtehtävissä taas ohjataan ja tuetaan asukkaita asumisen arjen vaikeissa paikoissa. Tämä on itsenäinen työ, jossa tehtävät vaihtelevat tapahtumanjärjestämisestä siivousopastuksiin ja some-viestinnästä vuokra-asumisen juridisiin käytäntöihin. Tarjolla on siis mielenkiintoinen näköalapaikka asumisen ja ylioppilaskylän arkeen!

Lisätietoa: https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/yhteisomanageri-sesil-2089613

JYY HAKEE PÄÄTOIMITTAJAA YLIOPPILASLEHTI JYLKKÄRIIN

Haku loppuu ma 7.1.2019 klo 12

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) hakee Jyväskylän ylioppilaslehteen uutta päätoimittajaa 1.2.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Päätoimittaja vastaa lehden toimituksellisesta sisällöstä ja teknisestä toteutuksesta sekä toimii toimitussihteerinä. Päätoimittajan lisäksi toimituksessa työskentelee taittava toimittaja ja siviilipalvelusmies, joiden lähijohtajana päätoimittaja toimii. Tehtävä vaatii taitoa suunnitella sekä kykyä tehdä itsenäisiä toimituksellisia päätöksiä. Tehtävän menestyksekkään hoidon edellytyksenä on yliopistoyhteisön ja ylioppilaskunnan tuntemus.

Lisätietoa: https://jyy.fi/jyy-hakee-paatoimittajaa-ylioppilaslehti-jylkkariin/

MENOVINKIT

LIGHTS ON! LUMINA’S CHRISTMAS PARTY!

Ma 10.12. klo 18, Musica (Boombox)

On aika sanoa hyvästit huikealle syyslukukaudelle ja toivottaa joulu tervetulleeksi parhaiden ihmisten eli kaikkien teidän seurassa. Jouluista tunnelmaa luomassa joululaulut, jouluiset tarjoilut ja muu jouluinen ohjelma. Lumina Campus toivottaa kaikki tervetulleiksi juhlimaan joulua ja kulunutta lukukautta!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/357673784796771/

COMMUNITY RAP EVENT

Ke 12.12. klo 18-20 Jyväskylän Veturitalleilla

Building Bridges -projektin syksy huipentuu Community Rap Event -tapahtumaan. Tule ja koe uskomattomia jyväskyläläisten nuorten ja hiphop-artistien SoulValpion, Jonivelin ja Soroush Seyedin yhdessä luomia hiphop-esityksiä. Tapahtumassa on myös OPEN MIC -sessio, joten tartu tähän tilaisuuteen, jos haluat esitellä taitojasi räpissä, laulussa tai lavarunoudessa ja vieläpä ammattilaisten edessä. Kaikki tämä PLUS hennatatuointeja, fuusioruokaa Lähi-idästä, yhteistuotettuja lyhytelokuvia sekä Janne Juhani Julman graffititaidetta ilman sisäänpääsymaksua.

Lisätietoa: https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2018/11/building-bridges-community-rap-event

RUAMJAI & CANTINOVUM: LOISTA, JOULUTÄHTI

Pe 14.12. klo 19 Taulumäen kirkossa, ti 18.12. klo 19 Jyväskylän kaupunginkirkossa

Ruamjai ja Cantinovum yhdistävät tänä jouluna voimansa kolmen joulukonsertin merkeissä, joista kaksi kuullaan kuorojen kotikaupungissa Jyväskylässä. Luvassa on kokoelma tunnelmallisia joululauluklassikoita ja uusia tuttavuuksia niin molempien kuorojen omina tulkintoina kuin yhtenä suurena kuorona laulettuna. Kuoroja johtavat Kirsi Kaunismäki-Suhonen ja Rita Varonen. Liput 20/10/5 e ovelta tai ennakkoon Ruamjain verkkokaupasta (holvi.com/shop/ruamjaikuoro).

Lisätietoa: https://web.facebook.com/events/2175796066002131/

JYRMY ESITTÄÄ: SKLTR FEST 2018

La 15.12. klo 21 Katse Ravintolat (Klubi)

Kuudetta kertaa toteutuva kulttitapahtuma SKLTR Fest palaa Katseeseen. Ilta tarjoaa tuttuun tapaan taiteellisia kuin äärimmäisiäkin musiikkikokemuksia. Tällä kertaa paitsi dark elektroa ja king size poppia, myös punkkia, hardcorea ja yhden miehen yhtye. Viisi bändiä vitosen lipulla, JYRMYn jäsenille ilmainen! Esiintymässä: Finnjävlar, Miseria Ultima, Uncle Wormwood’s Medicine Show, Saatanan kojootti, Le Roi. Levyjä soittaa dj Hallukallo.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/301907043734809/

MENOTTI – SULONEN: THE OLD MAID AND THE THIEF

La 16.2. klo 16, ma 18.2. klo 19, ke 20.2. klo 19, pe 22.2. klo 19, la 23.2. klo 16 ja su 24.2. klo 16, Suomalainen musiikkikampus, Hannikaissali Pitkäkatu 18-22

Vanhapiika Miss Todd ja palvelijattarensa Laeticia saavat vieraakseen salaperäisen miehen. Pian naapurustosta alkaa kadota rahaa. Mutta kuka onkaan varas? Gian Carlo Menottin pienoisooppera The Old Maid and the Thief (suom. Vanhapiika ja varas) kertoo komediallisen tarinan epätoivosta ja intohimosta. Lahjakkaat nuoret pääsevät näyttävästi esille tässä Suomalaisen musiikkikampuksen monialaisessa tuotannossa, jonka toteuttajina toimivat opiskelijat JAMKista, Gradialta ja Jyväskylän yliopistolta.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/116746859272600/

VOICE-KUORON MATKALLA JOULUUN -KONSERTTI

Ti 18.12. klo 19.00 Hankasalmen kirkossa

Konsertissa kuullaan monipuolista joulumusiikkia aina perinteisistä ja uusista kotimaisista joululauluista amerikkalaiseen joulugospeliin. Tänä vuonna kuoro saa vierailevaksi solistiksi Vain elämää -ohjelmasta tutun Sanin! Voicea säestää tuttuun tapaan Solitary Company -bändi ja kuoronjohtajana toimii Tarja Erkkilä. Liput ennakkoon/ovelta: Aikuiset 13€/15€, Opiskelijat 8€/10€, Lapset (7-12 v.) 6€/8€, Lapset (alle 7 v.) ilmaiseksi. Lämpimästi tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan kanssamme!

Lisätietoa: https://voicerocks.wordpress.com/konsertit/

VIIKON LEFFAT

TUHANSIEN SILMIEN EDESSÄ (1951)

Ma 10.12. klo 18, Ilokiven alakerta

Elokuvan päähenkilö, aiemmallaan urallaan epäonnistunut lehtimies Chuck Tatum pyrkii keinoja kaihtamatta luomaan itselleen menestyksekkään uran, paisuttelemalla häikäilemättömästi kaivosonnettomuudesta valtakunnallisen mediatapahtuman. Liput 5€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/2167619946784717/

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST (2018)

Ti 11.12. klo 18, Ilokiven alakerta

16-vuotias Cameron Post elää tavallisen nuoren tytön elämää 90-luvun Amerikassa. Cameron on toivottoman ihastunut ystävättäreensä ja kun Cameronin tunteet paljastuvat hänen huoltajilleen, tyttö passitetaan kiireesti kristilliselle God’s Promise -leirille, joka lupaa leipoa nuorista suoraselkäisiä heteroja. Liput 6€/8€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/333524670790957/

ROMA (2018)

Ti 11.12. klo 20, Ilokiven alakerta

ROMA on Oscar-palkitun ohjaajan ja käsikirjoittajan Alfonso Cuarónin (Gravity, Ihmisen pojat, Ja äitiäs kans) tähänastisen uran henkilökohtaisin projekti. Elokuvassa seurataan nuoren kotiapulaisen Cleon (Yalitza Aparicio) elämää keskiluokkaisessa Roman kaupunginosassa Méxicossa. Cuarónin teos on taiteellinen rakkauskirje ja kunnianosoitus hänet kasvattaneille naisille. Hän peilaa omaa lapsuuttaan ja luo eloisan ja tunteellisen kuvauksen perhe-elämän haasteista ja yhteiskunnallisesta hierarkiasta poliittisesti epävakaalla 1970-luvulla. Katsottavissa pian Netflixissä. Liput 6€/8€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/218970985685201/

LYHYTELOKUVAPÄIVÄN ILMAISNÄYTÖS: R&A SHORTS

La 15.12. klo 14, Ilokiven alakerta

Tervetuloa nauttimaan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin parhaista lyhytelokuvista Ilokivelle lauantaiseen ilmaisnäytökseen. Luvassa elokuvat: Star Shaped Scar (Virva Kunttu, Vuokko Kunttu), Mummola (Tia Kouvo), Waste No. 1 Money (Jan Ijäs) ja Siivooja (Teemu Nikki). Ilmaisnäytös.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/364879824278044/

KESÄ (2018)

Ma 17.12. klo 18, Ilokiven alakerta

Rock, rakkaus ja Leningrad. Kesä 1981. Led Zeppelinin ja David Bowien jalanjälkiä seuraavan nuoren Viktor Tsoin elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän tapaa idolinsa Miken ja tämän vaimon Natashan. Kolmiodraaman, vapaudenkaipuun ja unelmien jahtaamisen keskeltä maansa legendojen joukkoon nousevan Viktorin tarina on kuin slaavilainen Almost Famous. Liput 6€/8€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1741700809274205/

THE NAME OF THE GAME (2018) + OHJAAJAVIERAILU

Ti 18.12. klo 18, Ilokiven alakerta

The Name of the Game seuraa legendaarisen pelisuunnittelija Eugene Jarvisin ja Housemarquen yhteistyötä. The Name of the Gamen vaiherikas matka antaa katsojalle ainutkertaisen – ja sensuroimattoman – pääsyn ennakoimattomaan ja hulluun videopelin teon maailmaan. Ohjaajavierailu ja keskustelupaneeli paikallisten pelialan toimijoiden kanssa. Liput 6€/8€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/473900406435051/