Jatkotutkintoa Jyväskylän yliopistossa suorittaville opiskelijoille ylioppilaskunnan jäsenyys on vapaaehtoinen toisin kuin kaikille perustutkinto-opiskelijoille. JYY kuitenkin valvoo ja ajaa myös jatko-opiskelijoiden etuja.
Liittyminen JYYn jäseneksi ja opiskelijakortti
JYYn jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun ilmoittauduttuasi lukukaudelle läsnäolevaksi, mutta jäsenmaksun voi suorittaa myös ilmoittautumisajan päättymisen (31.7.) jälkeen.
Jäsenmaksu maksetaan ylioppilaskunnan tilille FI30 1581 3000 0339 35 (BIC/SWIFT: NDEAFIHH) yleisviitteellä 07922. Tällöin kuitti jäsenmaksusta on lähetettävä opiskelijapalveluihin käyttämällä tätä HelpJYU lomaketta.
Lue jäsenmaksusta lisää osioista jäsenmaksu ja opiskelijakortti
Lue ilmoittautumisesta lisää yliopiston verkkosivuilta.
Kuinka jatko-opiskelijan kortti eroaa perustutkinto-opiskelijan kortista?
Jatko-opiskelijan vihreä kortti eroaa hieman perustutkinto-opiskelijan sinisestä kortista. Seuraavat asiat kannattaa pitää mielessä etenkin silloin, kun siirryt perustutkinto-opiskelijasta jatko-opiskelijaksi:
- Jatko-opiskelijan kortilla ei saa Matkahuollon alennuksia eikä Kelan ateriatukea.
- HUOM! 1.1.2024 alkaen jatko-opiskelijat saavat myös VR:n opiskelijahintaiset matkaliput. Ehtona on kortti jossa on VR:n logo, Frankin mobiilikortissa logo löytyy, mutta fyysisistä korteista ei.
- Jatko-opiskelijan opiskelijakorttia voi hankkia myös ISIC-ominaisuudella eli kansainvälisenä opiskelijakorttina tai maksuominaisuudella varustettuna.
- Lisätietoja ja korttitilaukset frank.fi
Jatko-opiskelijan palvelut ja edut
Jatko-opiskelijana olet oikeutettu samoihin ylioppilaskunnan palveluihin kuin perustutkinto-opiskelijatkin. Jatko-opiskelija, joka on liittynyt JYYn jäseneksi voi ongelmatilanteissa kääntyä jäsenpalvelujemme puoleen ja saa meiltä käyttöönsä myös asiantuntijoiden neuvontapalvelut Jatko-opiskelijajäsenemme voivat osallistua JYYn tapahtumiin ja toimintaan. Ylioppilaskunnan jäsenellä on myös oikeus äänestää ja asettua ehdolle ylioppilaskunnan vaaleissa. Tarkempaa JYYn tarjoamista palveluista löytyy näiden sivujen osiosta Jäsenmaksu ja -edut
Vaikka jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja KELAn ateriatukeen, tarjoavat Ilokivi ja Semma jatko-opiskelijalle mahdollisuuden edullisempaan lounaaseen.
Lisäksi jatko-opiskelijan kortilla saat suurimmaksi osin samat opiskelijaedut kuin perustutkinto-opiskelijankin kortilla. Kirjautumalla frank.fi-palveluun voit käyttää opiskelijaetupalvelu Frankin lukemattomia verkkoetuja kuten opiskelijahintaisia lippuja erilaisiin tapahtumiin, halvempia harrastusmahdollisuuksia ja alennuksia eri kaupoissa. Eduista löydät listauksen täältä.
Jatko-opiskelija, joka on JYYn jäsen, voi myös hakea asuntoa Soihdun asunnoista.
Jatko-opiskelijoiden edunvalvonta ja JYY
JYY auttaa, neuvoo ja valvoo myös JYYn jäsenenä olevien jatko-opiskelijoiden etua heidän koulutukseen liittyvissä ja sosiaalipoliittisissa kysymyksissä. Jatko-opiskelija, joka on JYYn jäsen voi esim. tutkimustyöhönsä liittyvissä ohjauksellisissa tai koulutuksen laatuun liittyvissä ongelmissa ottaa yhteyttä JYYn korkeakoulupoliittiseen asiantuntuntijaan. Mikäli ongelmat koskevat esimerkiksi terveyteen, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen tai toimeentuloon, voit ottaa yhteyttä JYYn sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan. Asiantuntijoiden yhteystiedot löytyvät täältä.
Mikäli koet, että opiskelijan oikeuksiasi on loukattu, ota yhteytttä JYYn asiantuntijoihin. Suuri osa oppaassamme koostamista oikeuksista koskee myös jatko-opiskelijoita, sillä yliopiston tutkintosääntö ei erottele monissakaan tilanteessa tutkinto-opiskelijoita jatko-opiskelijoista ja lainsäädäntö on sama kaikille kansalaisille.
Toinen nuorten tutkijoiden edunvalvontaorganisatio Jyväskylän yliopistossa on Jyväskylän yliopiston tieteentekijät ry (Jytte).
JYY ottaa ilolla vastaan ajatuksia, joilla jatko-opiskelijoiden edunvalvontaa voi kehittää. Laita ideasi JYYn korkeakoulupoliittiselle asiantuntijalle.
Jatko-opiskelija hallinnon opiskelijaedustajana
Jatko-opiskelija, joka on JYYn jäsen, eikä ole kokoaikaisessa työsuhteessa yliopistolla (alle 50% ajasta) tai apurahalla, voi toimia hallinnon opiskelijaedustajana (hallopedina) opiskelijoiden kiintiössä. Hallinnon opiskelijaedustajana pääset osalliseksi yliopiston päätöksentekoa muun muassa tiedekuntasi tiedekuntaneuvostossa, kollegiossa tai jopa yliopiston hallituksessa. Valinnan hallinnon opiskelijaedustajista tekee JYYn edustajisto yleisen valintatoimikunnan esityksestä. Tietoa avatuista hallopedihauista saat JYYn koulutuspoliittisen valiokunnan sähköpostilistalta tai JYYn viralliselta ilmoitustaululta Ilokiveltä.
Jatko-opiskelija JYYn edustajiston jäsenenä
Jatko-opiskelija, joka on JYYn jäsen voi asettua JYYn edustajisto vaaleissa ehdolle, perustaa oma edustajisto ryhmä ja toimia edustajiston jäsenenä. Seuraava edustajistovaali järjestetään vuoden 2021 syksyllä. Ota yhteyttä JYYn toiminnanjohtajaan, mikäli kiinnostuit aiheesta.