Ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Jokaisen yliopisto-opiskelijan on ilmoittauduttava yliopistoon jokaisen lukuvuoden alussa 1.4.-31.7. välisenä aikana. Ilmoittautuminen tapahtuu kätevimmin OILI-lukuvuosi-ilmoittautumispalvelussa, jossa maksetaan samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Uudet opiskelijat ottavat paikkansa vastaan ja ilmoittautuvat saamiensa ohjeiden mukaisesti. Opintojaan jatkavat perustutkinto-opiskelijat saavat ilmoittautumisohjeet sähköpostiinsa. Opintojaan jatkavalle perustutkinto-opiskelijalle jäsenmaksun maksaminen ja ilmoittautuminen tarkoittavat käytännössä samaa asiaa.

Alta löydät ohjeet jäsenmaksun maksamiseen, mutta tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta löydät yliopiston sivuilta. Sieltä löytyvät esimerkiksi syyslukukauden 2023 jäsenmaksuohjeet.

Jyväskylän yliopistossa kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat opiskelijat maksavat JYYn jäsenmaksun joko koko lukuvuodeksi tai lukukaudeksi kerrallaan.

Vaihto-opiskelijoille JYYn jäsenyys on vapaaehtoinen. Jäsenmaksun maksamalla he saavat käyttöönsä kaikki opiskelijaedut.

Jatko-opiskelijoillekin JYYn jäsenyys on vapaaehtoinen. Heille jäsenmaksu on pienempi, koska he eivät ole oikeutettuja kaikkiin opiskelijaetuihin. Frankin nettialennukset ovat kuitenkin jatko-opiskelijoillekin samat.

Jäsenmaksut lukuvuonna 2023-2024

Laki korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta on astunyt voimaan 1.1.2021, jonka jälkeen YTHS-osuus on poistunut ylioppilaskuntien jäsenmaksusta. Korkeakouluopiskelijoiden on kuitenkin maksettava YTHS-maksu Kelalle kahdesti vuodessa. Lisätietoja täältä.

Jos olet uusi opiskelija, voit tilata muovisen opiskelijakortin täältä. Tai ottaa käyttöön ilmaisen sähköisen opiskelijakortin älypuhelimeesi täältä.

Perustutkinto-opiskelijat

Koko lukuvuosi 2023-2024 76,50 €
Syyslukukausi 2023 48,00 €
Kevätlukukausi 2024 50,00 €

Jatko-opiskelijat

Koko lukuvuosi 2023-2024 66,00 €
Syyslukukausi 2023 44,00 €
Kevätlukukausi 2024 44,00 €

JYYn vapaaehtoiset lisämaksut

Vapaaehtoiset maksut maksetaan jäsenmaksun yhteydessä lisäämällä maksettavaan summaan yksi tai useampi näistä summista:

  • Ylioppilaslehden tilaus kotiin 12 €
    Ilmoita maksuviestissä osoitteesi ja mainitse Jylkkärin tilaus.
    Lue lisää