JYYTISET viikolle 48/2018: Rekryjä, Räkäläkierros ja kilpailuja!

26.11.-2.12.2018

VALIOKUNTIEN KOKOONTUMISAJOT

 • Valiokuntiin haetaan puheenjohtajia ja sihteereitä vuodelle 2019
 • Liikuntavaliokunnan kokous
 • Sosiaalivaliokunnan kokous ja Nyytin yhteisöllisyystyöpaja
 • JYYn kulttuurivaliokunnan kokous

TIEDOTTEET

 • Järjestöjen toiminta-avustushaku sulkeutuu
 • Reilun kaupan tapahtumakonseptikisailu
 • Kansainvälisyyskilpailu
 • Joulupostia ikäihmisille
 • Gradukysely tunteiden välittymistä kaunokirjallisissa teksteissä

REKRYT

 • JYY hakee viestintäasiantuntijaa
 • JYY hakee päätoimittajaa ylioppilaslehti Jylkkäriin

MENOVINKIT

 • Ligths on! goes jammailuilta
 • Vapaaehtoistoiminnan info
 • Viiniä ja urapöhinää: JENin ja JyYKin urailta
 • Vapaaehtoismessut
 • JYYn kulttuurivaliokunnan räkäläkierros
 • Olen löytänyt tähden kirkkaimman – Tuluksen joulukonsertti

VIIKON LEFFAT

 • Mika Kaurismäki Double Feature: Valehtelija (1980) + Zombie ja kummitusjuna (1991)
 • Waiting for Barcelona

VALIOKUNTIEN KOKOONTUMISAJOT

VALIOKUNTIIN HAUSSA PUHEENJOHTAJIA JA SIHTEEREJÄ VUODELLE 2019

JYYn valiokuntiin haetaan puheenjohtajia ja sihteereitä vuodelle 2019! Valiokunnan toimijat ovat tärkeä osa jokaista sektoria ja pääsevät vaikuttamaan suoraan JYYn jatkuvaan toimintaan. Puheenjohtajilla ja sihteereillä on mahdollisuus kehittää vuoden aikana valiokunnan toiminnasta oman näköistään. Toimijat perehdytetään alkuvuodesta, ja JYYn hallitus ja asiantuntijat ovat koko vuoden toimijoiden tukena.

Lisätietoja ja valinta-aikataulut: https://jyy.fi/jyyn-valiokuntiin-haetaan-puheenjohtajia-ja-sihteereita-vuodelle-2019/

LIIKUNTAVALIOKUNNAN KOKOUS

Ke 28.11. Klo 16.15 Ilokiven takaosassa, Halosessa

Liikuntavaliokunnan viimeinen kokous tälle vuodelle pidetään ilokiven takaosassa. Tarjolla jouluisesti puuroa ja paikkoja liikuntasektorin toimijoiksi vuodelle 2019.

SOSIAALIVALIOKUNNAN KOKOUS JA NYYTIN YHTEISÖLLISYYSTYÖPAJA

To 29.11. klo 16.15 Ilokiven takaosassa, Halosessa

Sopovaliokunta kokoontuu valitsemaan uusia valiokuntatoimijoita ja keskustelemaan yhteisöllisyydestä sekä hyvinvoinnista Nyyti ry:n johdolla. Tervetuloa! Lisätietoja avoinna olevista pesteistä sekä työpajatyöskentelystä voi tiedustella nykyisiltä valiokuntatoimijoilta. Sosiaalivaliokunnan lomake: https://goo.gl/forms/r5W0RUAnDyvP7PHM2

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/309000846361472/

JYYN KULTTUURIVALIOKUNNAN KOKOUS

To 29.11. klo 16.15 Ilokiven Koivisto-tilassa

Tervetuloa kulttuurivaliokunna kokoukseen Ilokivelle. Kokouksessa muistellaan menneitä, käydään läpi vuoden 2018 onnistumisia ja epäonnistumisia sekä valmistaudutaan tietysti aina niin ihanaan Räkäläkierrokseen! Olit sitten uusi kasvo tai jo vanha konkari, niin olet mitä sydämellisimmin tervetullut osaksi JYYn kulttuurivaliokunnan toimintaa.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/525517954631394/

TIEDOTTEET

JÄRJESTÖJEN TOIMINTA-AVUSTUSHAKU SULKEUTUU

Vastausaika päättyy 30.11.

JYYn hallitus päättää toiminta-avustuksista joulukuun alussa. Muistattehan, että toiminta-avustuksessa saa lisäpisteitä JYYn ympäristökilpailuun osallistumisesta (auki vielä su 25.11. asti, mutta kilpailulomakkeen voi täyttää vielä tämänkin jälkeen) sekä JYYn yhdenvertaisuuskyselyn toteuttamisesta.

Lisätietoa toiminta-avustuksesta: https://jyy.fi/jarjestoille/avustukset/yleisavustukset/

Lisätietoa ympäristökilpailusta: https://jyy.fi/jyyn-ymparistokilpailu-on-kaynnissa-nyt/

Lisätietoa yhdenvertaisuuskyselystä: https://jyy.fi/jarjestoille/yhdenvertaisuus/

REILUN KAUPAN TAPAHTUMAKONSEPTIKISAILU

Vastausaika päättyy 9.12.

Kisailussa etsitään reilun kaupan tapahtumakonsepteja. Vain mielikuvitus on rajana! Parhaan konseptin kehittäjä saa 100 euron palkinnon ja toiseksi tullut 50 euron palkinnon tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman voi järjestää myös ensi vuonna. Lisätietoja ja ehdotukset reilu kauppa-koordinaattorille 9.12. mennessä (englaniksi): anna.s.zumegen@student.jyu.fi

KANSAINVÄLISYYSKILPAILU

Vastausaika päättyy 12.12. klo 12

Vuosi on lopuillaan, mikä tarkoittaa sitä, että JYYn Kansainvälisyyskilpailu on täällä taas! Tänä vuonna vastaaminen tapahtuu Google Forms -lomakkeen kauttaa, joten kilpailuun voi osallistua helposti vastaamalla muutamaan kysymykseen. Kilpailu käydään erikseen järjestö- ja opiskelijakategorioissa. Voittajat palkitaan.

Lisätietoa: https://jyy.fi/en/get-involved/international-affairs/excellence-international-affairs-award/

JOULUPOSTIA IKÄIHMISILLE

26.11.-14.12.

Askartele tai tuo joulukortti toimitettavaksi ikäihmisten iloksi! Siskot ja Simot vie korttisi perille. Joulukortit saattavat olla saajalleen ainoita ja sitäkin tärkeämpiä joulutervehdyksiä. Kirjoita korttiin oman nimesi lisäksi Siskot ja Simot. Esim. Hyvää joulua toivottaa Siskot ja Simot sekä Matti. Jyväskylän keräyspisteet ovat: Sinelli, Kauppakeskus Seppä, Kansalaistoiminnankeskus Matara, Jyväskylän pääkirjasto, Huhtasuon lähikirjasto ja Keljonkankaan lähikirjasto. Kysy lisää: jyvaskyla@siskotjasimot.fi

Lisätietoa: https://www.siskotjasimot.fi/2018/10/25/joulupostia-ikaihmisille-ihansimona/

GRADUKYSELY TUNTEIDEN VÄLITTYMISTÄ KAUNOKIRJALLISISSA TEKSTEISSÄ

Auki 30.12. saakka

Haetaan vastaajia Englannin kielen ja kääntämisen gradukyselyyn, joka koskee tunteiden välittymistä kaunokirjallisissa teksteissä. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15-25 minuuttia ja siihen voi vastata kuka tahansa, joka opiskelee jossakin Suomen korkeakouluista.

Kysely ja lisätietoa: https://www.oppi.uef.fi/honeymoon/

REKRYT

JYY HAKEE VIESTINTÄASIANTUNTIJAA

Haku loppuu ma 26.11. klo 11

Etsimme joukkoomme innostunutta, luovaa ja organisointikykyistä tiimipelaajaa kehittämään ylioppilaskuntamme monipuolista viestintää. Mikäli palat halusta päästä uudistamaan ylioppilaskunnan viestintää ja kehittymään myös itse viestinnän osaajana, niin tämä on sinun tilaisuutesi! Arjen viestintään osallistuu lisäksesi toimiston työntekijät sekä iso joukko luottamushenkilöitä. Tehtäväsi onkin saada tämä vauhdikas ja innostunut joukko soimaan kauniisti sekä varmistaa, että ylioppilaskuntana tavoitamme viestinnällämme moninaisen jäsenistömme.

Lisätietoa: https://jyy.fi/jyy-hakee-viestintaasiantuntijaa/

JYY HAKEE PÄÄTOIMITTAJAA YLIOPPILASLEHTI JYLKKÄRIIN

Haku loppuu ma 7.1.2019 klo 12

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) hakee Jyväskylän ylioppilaslehteen uutta päätoimittajaa 1.2.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Päätoimittaja vastaa lehden toimituksellisesta sisällöstä ja teknisestä toteutuksesta sekä toimii toimitussihteerinä. Päätoimittajan lisäksi toimituksessa työskentelee taittava toimittaja ja siviilipalvelusmies, joiden lähijohtajana päätoimittaja toimii. Tehtävä vaatii taitoa suunnitella sekä kykyä tehdä itsenäisiä toimituksellisia päätöksiä. Tehtävän menestyksekkään hoidon edellytyksenä on yliopistoyhteisön ja ylioppilaskunnan tuntemus.

Lisätietoa: https://jyy.fi/jyy-hakee-paatoimittajaa-ylioppilaslehti-jylkkariin/

MENOVINKIT

LIGHTS ON! GOES JAMMAILUILTA

Ma 26.11. klo 18 Musica, Boombox

Taistellaan yhdessä syksyn koleutta vastaan musiikin avulla Lumina Campuksen jammailuillassa! Nappaa mukaan kitarasi tai vaikka nokkahuilusi ja löydä tiesi Musican Boomboxiin. Jos itse musisointi ei oo sun juttusi, lähde ihmeessä mukaan muuten vain hengailemaan ja nostattamaan fiilistä. Tervetuloa!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1903348303081173/

VAPAAEHTOISTOIMINNAN INFO

Ti 27.11. klo 17-20 Kansalaistoiminnankeskus Matara, kokoushuone Saunio, 1.krs

Vapaaehtoisinfo englanniksi ja selkosuomeksi. Infossa saat perustietoa vapaaehtoisena toimimisesta ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista Jyväskylässä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/240355489850496/

VIINIÄ JA URAPÖHINÄÄ: JENIN JA JYYKIN URAILTA

Ke 28.11. klo 18.00 Jyväskylän yliopiston L-rakennuksella salissa L302

Kiinnostaako kansainvälinen ura yhteiskunnallisten asioiden parissa? Jyväskylän Eurooppanuoret ja Jyväskylän YK-yhdistys järjestävät Viiniä ja urapöhinää -tapahtuman, jossa kansainvälistä uraa tehneet ihmiset kertovat omista urapoluistaan. Tapahtumassa tarjolla viiniä ja pientä purtavaa.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/534365530416559/

VAPAAEHTOISMESSUT

To 29.11. klo 13-18 Kansalaistoiminnankeskus Matara

Vapaaehtoismessut ovat mainio kohtaamis- ja verkostoitumispaikka vapaaehtoistoimintaa etsiville ja tarjoaville. Vapaaehtoistoiminta ei aina vaadi pitkää sitoutumista, vaan voit itse päättää kuinka paljon teet ja kuinka usein osallistut. Lähes neljänkymmenen näytteilleasettajan joukosta löydät varmasti oman tapasi luoda hyvinvointia itsellesi ja ympäristöllesi.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/667292127004985/

JYYN KULTTUURIVALIOKUNNAN RÄKÄLÄKIERROS

To 29.11. klo 18 Liikunta-rakennuksen edestä

Tervetuloa JYYn kulttuurivaliokunnan legendaariselle räkäläkierrokselle ensi torstaina klo 18. Räkäläkierroksen bussi starttee kierroksen Liikunnan rakennuksen edestä ja vie maagiselle matkalle Jyväskylän ja lähiseutujen autenttisiin kuppiloihin. Kulttuurivaliokunnan kokouksen (29.11. klo 16) osanottajat ovat etusijalla bussiin jonottaessa.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/2244362525794858/

OLEN LÖYTÄNYT TÄHDEN KIRKKAIMMAN – TULUKSEN JOULUKONSERTTI

Su 2.12. klo 16, Kauppakeskus Seppä (2 krs., seurakunnan tilat)

Tulus-kuoron perinteinen joulukonsertti on täällä taas! Anna musiikin johdattaa sinut ruuhkaisen kauppakeskuksen ja hulinaisen ajatustoiminnan läpi levollisiin tunnelmiin, joulun ihmeen äärelle. Konsertin kesto noin 1 tunti. Liput 10/5€, sisältää glögitarjoilun.

Lisätietoa: https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/tapahtumat/2018-12-02/tuluksen-konsertti

VIIKON LEFFAT

MIKA KAURISMÄKI DOUBLE FEATURE: VALEHTELIJA (1980) + ZOMBIE JA KUMMITUSJUNA (1991)

Ma 26.11. klo 18, Ilokiven alakerta

Ensivaikutelma elokuvasta on, että se on hauska teos. Päähenkilö Ville Alfa käyttäytyy normittomasti, valehtelee, kirjailee, kujeilee ja rakastuu: jokaisen nuoren miehen toive-elämää. Useamman katsomisen jälkeen huomaa Valehtelijan monikerroksisuuden ja temaattisen yhtenäisyyden. Zombie ja kummitusjuna tuli ensi-iltaan ilman lehdistönäytöksiä. Tarinan taustana on tositapaus Leningrad Cowboysin lähipiiristä. Teos on omistettu ohjaajan isälle, joka oli samana vuonna kuollut. Liput 5€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/183584032561954/

WAITING FOR BARCELONA (2018)

Ti 27.11. klo 18, Ilokiven alakerta

Barcelonan sokkeloiset kadut ovat romanttisen kaupunkielämän kehto – paitsi jos satut asumaan niillä. 27-vuotias Mou lähti kotimaastaan ollessaan 13-vuotias ja on siitä lähtien elänyt roskakoreista turistien suosiossa olevan Las Ramblas -bulevardin lähistöllä. Liput 6€/8€.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/263481501178404/