JYY on tehnyt kehitysyhteistyötä Intiassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Tämän hetkinen projektimme Intian Rajahstanissa toimivan Bal Rashmi Societyn kanssa on ollut käynnissä vuodesta 2010. Kyläyhteisöjen voimaannuttamiseen tähtäävä hanke on vuosien aikana saanut vuoristokylien naiset kiinnostumaan oikeuksistaan, auttanut lapsia kouluun ja parantanut sylilapsien terveydenhoitoa.

Kehitysyhteistyöhön tehdyt leikkaukset osuivat myös JYYn kehitysyhteistyöhön, sillä ulkoministeriö ei myöntänyt Intia-hankkeelle jatkorahoitusta. Yhteistyö Bal Rashmi Societyn kanssa tulee siis päätökseensä tämän vuoden jälkeen.

Vaikka suurin osa hankkeen rahoituksesta jäi ulkoministeriön päätöksen myötä uupumaan, kehitysyhteistyövaliokunta on itsenäisesti jatkanut rahan keräämistä hankkeen hyväksi vielä tämän vuoden ajan. Tähän tärkeään työhön voi tulla mukaan jokainen halukas opiskelija! Tänä vuonna suunnitellaan myös Intia-hankkeen jälkeen seuraavaa kehitysyhteistyötä, jotta JYY voi jatkossakin olla mukana luomassa oikeudenmukaisempaa maailmaa.

Hankkeen lisäksi JYYn kehitysyhteistyöhön kuuluu myös Reilun kaupan toimintaa sekä kehitysyhteistyöviiko, joista voit lukea lisää alasivuilta.

Kehitysyhteistyöviikko

Kehitysyhteistyöviikko järjestetään vuosittain osana Eettistä lokakuuta.